Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

40 drept i flom i Bolivia

Nå er internasjonal bistand på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De siste ukene har Bolivia opplevd landets største flomkatastrofe på 25 år. 40 mennesker er drept i flommen, og titusener av mennesker tvunget på flukt, melderBBC.

Helsemyndighetene har varslet om utbrudd av sykdommer.

Internasjonal bistand

Bistand fra utlandet har ankommet Bolivia, men flere skred forsinker evakueringen av folk i de flomrammede områdene.

President Evo Morales mener årsaken til flommen er at utviklede land har mislykket i å takle klimaforandringene. Men meteorologer sier at El Niño er problemet.

FN har beskrevet flommen som den mest ødeleggende i Bolivias historie. Det advares nå om at vannforsyningen og sanitæranleggene har blitt kraftig forurenset.

350 000 rammet

Det internasjonale Røde Kors sier at mer enn 350 000 mennesker er rammet av flommen. Mange av dem er fattige innfødte i fjerne deler av landet.

REDDE FOLK OG FE: Kveghandlere prøver å redde en ku fra flomvannet i Bolivia. Foto: Scanpix
REDDE FOLK OG FE: Kveghandlere prøver å redde en ku fra flomvannet i Bolivia. Foto: Scanpix Vis mer

- Noe av det vanskeligste, er å skaffe adgang til de mest glemte og de mest rammede områdene, sier Giorgio Ferrario, sjef for Røde Kors4 delegasjon i Sør-Amerika.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling