Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

40 evakuerte får flytte hjem etter akutt oversvømmelse i Sør-Trøndelag

Beboerne evakuerte seg selv.

OVERSVØMMELSE: Beboerne i fem hus i Melhus er evakuert. Foto: Hroar Wold Nordhaug 
OVERSVØMMELSE: Beboerne i fem hus i Melhus er evakuert. Foto: Hroar Wold Nordhaug  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mellom 40 og 50 personer er blitt evakuert i Kvål i Melhus i Sør-Trøndelag på grunn av akutt oversvømmelse, opplyste politiets innsatsleder på stedet til Adresseavisen.

Beboerne får flytte hjem igjen mandag morgen, melder NRK klokka 6.

– Heldigvis ble det ikke så mye regn i natt, vannet er i ferd med å trekke seg tilbake og opprydningsarbeidet på veiene er godt i gang. Noen veistubber vil fortsatt være stengt med sperringer på grunn av skade, men det meste som har vært sperret kan nok åpnes på utover morgenen, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Arnt Harald Aaslund til NTB.

Han ber folk respektere de fysiske sperringene som fremdeles er oppe.

Kraftig regnvær

Oversvømmelsen kommer som følge av kraftig regnvær.

- Så ringte de inn hit. De var naturligvis engstelige, sier Arnt Harald Aaslund, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Flere hus skal allerede ha fått skader som følge av de store vannmassene. Ifølge politiet er det flere hus der folk enten har kommet seg ut selv eller kan være bortreist.

- Det er snakk om et større område. Det er også veier som blir undergravd, sier Aaslund.

– Et hus fikk slått inn vinduene i sokkeletasjen av vannmassene, et annet hus er helt vasket ut og det er store skader rundt huset, som kan stå i fare. Vi er på stedet og har evakuert sju hus, og arbeider med å få videre oversikt, sier Aaslund i Trøndelag politidistrikt til NTB.

- Alvorlig

Hvorvidt andre hus også kan bli rammet av oversvømmelsen er foreløpig uvisst.

– Jeg er i huset fortsatt, men nå renner vannet rett gjennom her. Det er 20–30 centimeter over gulvet, sier beboer Rune Svorkås til Adresseavisen litt før klokken 23.30.

Ifølge andre vitner er gangfelt ødelagt og store mengder grus og pukk skylt ut på veiene.

– Det er alvorlig, og vi har kalt inn de kommunale ressursene vi har til rådighet for å bistå, blant annet bidrar barnevernsvakta som krisestøtte med å ta hånd om evakuerte. De som er evakuert har fått beskjed om å møte opp på bensinstasjonen i Kvål, der de vil bli tatt hånd om videre av kommunen, sier Aaslund.

En av de evakuerte familiene måtte ifølge avisen hjelpes ut av brannvesenet, etter at vannmengdene feide med seg veien, skriver Adresseavisen. Andre vitner forteller at et gangfelt er ødelagt og at store mengder grus og pukk er skylt ut på veiene. Fylkesvei 695 på strekningen mellom Stenset og Kvål er sperret.

En geolog skal vurderer grunnforholdene på stedet. Ifølge Adresseavisen er det gått flere leirskred i området.

Saken oppdateres

Hele Norges coronakart