Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

40 gutter identifisert etter at lærer skal ha filmet i garderobe

Rogaland-lærer skal ha skjult kamera i garderobe og dusj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har identifisert 40 gutter etter at en lærer på Jæren skal ha filmet med skjult kamera i garderobe og dusj i Rogaland.

Mannen i 30-årene, ble pågrepet og fengslet i januar i år.

Saken begynte å rulle etter at politiet fikk melding fra en mann som hadde vært i en offentlig svømmehall og fått mistanke om at læreren brukte mobiltelefonen til å filme barn i garderoben.

Det er tatt beslag i mannens datautstyr, og ifølge NRK har politiet identifisert 40 lokale gutter som har fått status som fornærmet i saken. Kripos bistår politiet i Stavanger med å gå gjennom datamaterialet.

- Han er siktet for å ha overgrepsbilder av barn på sine datamaskiner, som politiet har tatt beslag i. I tillegg er han siktet for å filme barn med skjult kamera, sier politiadvokat i Sør-Vest politidistrikt Herdis Cathrine Traa.

Lærerens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup, sier de ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, og at de prøver å hjelpe til med å få klarhet i hva som har skjedd.

- Når det er gjort, vil vi se på siktelsen og vurdere om det på deler av den er grunnlag for å erkjenne straffskyld, sier Torstrup.

Politiet i Stavanger har fått hjelp av Kripos til å gå gjennom datamaterialet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart