Intensiven på Ullevål

40 ledige vakter på tre uker

Førstelinja har sprengt kapasitet.

TUNGT BELASTET: Intensivavdelingen på Ullevål universitetssykehus merker pandemiens virkninger til fulle. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TUNGT BELASTET: Intensivavdelingen på Ullevål universitetssykehus merker pandemiens virkninger til fulle. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Leger i intensivpleien slår nå alarm om at kapasiteten er sprengt. Og da særlig i forbindelse med at coronasmittetrykket forventes å øke i nærmeste framtid, ikke minst på grunn av omikron-varianten.

Dag Jacobsen, leder for Medisinsk intensivavdeling ved Ullevål universitetssykehus, sa umiddelbart etter Jonas Gahr Støres redegjørelse av nye tiltak tirsdag at statsministerens ord «står i stil» til coronasituasjonen - men ropte samtidig et varsko om at slitasjen på legene i førstelinja er stor.

- Det hjelper ikke med gode planer. Vi har nok utstyr, men personellet er slitne, advarte han.

Orker ikke

Gina Bovim, tillitsvalgt for frontlegene ved Medisinsk klinikk på Ullevål universitetssykehus, stiller seg hundre prosent bak budskapet.

- Vi har gjort en uformell kartlegging blant legene som går vakt i mottaket, og det går tydelig fram at de er slitne: 60 prosent sier de er altfor slitne og ikke orker å ta ledige vakter, sier hun til Dagbladet og forklarer:

- Det er mange ledige vakter på grunn av mye sykdom blant legene. Vaktene skal dekkes opp av dem som allerede er slitne - det blir veldig utfordrende når det er stor pågang av pasienter. Det er mye trøkk i mottaket, høyere arbeidsintensitet enn noen gang tidligere i pandemien. 99 prosent sier de er travle eller svært travle, opplyser legen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer