Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 40 libanesere drept i flyangrep

Flere titalls landsbybeboere er ifølge den libanesiske statsministeren døde etter et israelsk angrep i Sør-Libanon i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Antallet drepte kommer  fra Libanons statsminister Fouad Saniora.

- For en time siden var det en grusom massakre i landsbyen Houla, der mer enn 40 martyrer ble ofre for planlagt bombing, sa en gråtkvalt Saniora fra talerstolen i ettermiddag på et møte med arabiske utenriksministre i Beirut, ifølge AP.

Flere bolighus skal ha blitt jevnet med jorda i angrepet. Ifølge libanesieske myndigheter skal fly først ha bombet et hus der 17 personer hadde gått i dekning, før to andre boliger, med 30 mennesker, ble truffet, skriver Haaretz.

Også lokale tv-stasjoner rapporterer at rundt 40 mennesker ble begravd i ruinene av bygninger som kollapset etter at israelske fly gikk til angrep.

Samtidig kommer det nå nyhetsmeldinger om et flyangrep i byen Tyre, der minst fem ble drept i et leilighetskompleks. Også en ambulanse på vei bort fra stedet med skadde skal ha blitt truffet, ifølge redningsarbeidere på stedet som siteres av AP.

- Hvis ikke disse grusomme angrepene er statsterrorisme, hva er statsterrorisme da, sa statsministeren i sin svært følelsesladde tale, som flere ganger ble avbrutt av at Siniora brast i gråt.

Angrepet i Houla er foreløpig ikke bekreftet av israelske militære, som uttaler at de «undersøker påstandene, men repeterer at innbyggerne i landsbyer i Sør-Libanon har blitt advart», ifølge AP.

Det har vært kraftige bakkekamper mellom Hizbollah-styrkere og israelere i området ved Houla, som ligger  like ved grensa til Israel.

Den siste uka har Israel fått voldsom kritikk fra FN og regjeringene i flere vestlige land for bombingen av et boligområde i Qana forrige søndag, der mange barn ble drept.

Like før den dramatiske meldingen fra Houla kom i ettermiddag, uttalte libanesiske myndigheter at rundt 1000 - tusen - libansere har blitt drept i den israelske offensiven i sommer.

Dagbladet.no kommer med mer.