INGEN SKADET: Ingen ble skadet da et trappetårn raste sammen og knuste kontorbrakkene på CCB basen på Sotra. Foto: CCB
INGEN SKADET: Ingen ble skadet da et trappetårn raste sammen og knuste kontorbrakkene på CCB basen på Sotra. Foto: CCBVis mer

40 meter høyt tårn knuste kontorbrakker

Et 40 meter høyt trappetårn har rast sammen og knust flere kontorbrakker på kystbasen CCB på Sotra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Administrerende direktør Kurt Rune Andreassen på Coast Center Base (CCB) på Ågotnes på Sotra sier til Dagbladet at trappetårnet er knekt og at brakkeriggen er knust til pinneved.

- Ingen er skadet av det som har skjedd. Vi har stanset alle uteoperasjoner og trukket folk inn. Det blåser for mye her nå. Vi hadde heldigvis ingen aktivitet i dette området på basen da trappetårnet raste sammen, sier Andreassen.

CCB er et næringsområde hvor 65 forskjellige selskaper har aktivitet for oljebransjen.

Stanset arbeid - Våre anbefalinger til de andre selskapene er at de må stanse alle uteoperasjoner og annet arbeid ute. Noen av våre ansatte har valgt å kjøre hjem tidlig i dag i tilfelle Sotrabrua mot Bergen skal bli stengt på grunn av den sterke vinden. Vi som er igjen her venter bokstavelig talt og venter på været, sier administrerende direktør Kurt Rune Andreassen.

Trappetårnet var få år gammelt, og det har tålt kraftige vindkast tidligere. Det har blitt utsatt for enorme krefter når vindkastene fra sjøen har kastet seg inn mot land der baseområdet ligger.

Trær har veltet over strømlinjer på Sotra og flere har følgelig mistet strømmen. Kraftselskapet BKK jobber med skadene.

Evakuert hus Det blåser også kraftig i Bergen sentrum. Politiet har fått inn meldinger om plater og isopor som svever i stor fart gjennom lufta. Lars Hillesgate er stengt. Et hus er blitt evakuert fordi det trues av et tre som er tatt av vinden. En kvinne har ringt politiet for å melde at hun ikke kommer seg ut av huset på Verftet fordi sjøen står inn på land.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt melder at Karmsund bru og Bømlabrua er stengt. Flere bruer blir vurdert stengt. Et stort vogntog står i fare for å velte på brua mellom Austre og Vestre Bokn og en buss har fått frontruta blåst inn. Et tak har blåst av en blokk i Holmegata i Haugesund.

- Vi har fått mange meldinger om flyvende gjenstander, takstein og trær som er veltet. Politiet her oppfordrer folk om å holde seg innendørs og borte fra veiene, skriver informasjonskoordinator Thea Cecilie Engelsen i en pressemelding.

TATT AV VINDEN: Trappetårnet brakk sammen på kystbasen CCB på Sotra vest for Bergen. Foto: CCB
TATT AV VINDEN: Trappetårnet brakk sammen på kystbasen CCB på Sotra vest for Bergen. Foto: CCB Vis mer