40 milliarder i pluss

Og da har Statoil allerede betalt 80 milliarder i skatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Statoil-konsernet hadde et årsresultat på 40,6 milliarder kroner i 2006 - etter skatt. Før overskuddet skal fordeles, har Statoil betalt 80,3 milliarder kroner i skatt.

Årsresultatet for 2006  nesten 10 milliarder kroner mer enn året før. Da betalte Statoil 60 miliarder kroner i skatt. 

- Årsresultatet for 2006 er det beste noensinne for Statoil. Vi har fortsatt høy inntjening og konkurransedyktig avkastning til tross for midlertidig lavere samlet produksjon, sier konsernsjef Helge Lund i en pressemelding.

I fjerde kvartal var resultatet etter skatt på 12 milliarder kroner, en økning på 3,5 milliarder fra samme periode i fjor.

- Både fjerde kvartal og året som helhet kjennetegnes av høy leteaktivitet, både på norsk sokkel og internasjonalt.

Samtidig har vi sikret oss nye leteområder, satt nye felt i drift og lansert nye feltutbyggingsplaner som underbygger konsernets langsiktige vekstambisjoner, sier Lund. (NTB).

 GULL I FELLESKASSA:  Statoil betalte 80,3 milliarder kroner i skatt i fjor - og da var det fortsatt 40,3 milliarder kroner tilbake i overskudd. Arkivfoto: Scanpix.
GULL I FELLESKASSA: Statoil betalte 80,3 milliarder kroner i skatt i fjor - og da var det fortsatt 40,3 milliarder kroner tilbake i overskudd. Arkivfoto: Scanpix. Vis mer