Terror-krigen

40 norske IS-barn i Syria

Rundt 40 barn med norsk tilknytning er født i kalifatet hos de islamske terroristene, ifølge PST. Tilstanden til barna er ukjent.

NORSKE BARN: Rundt 40 små barn med norsk tilknytning er trolig fortsatt i Syria. PST vet lite om hvordan barna har det. Foto: Scanpix
NORSKE BARN: Rundt 40 små barn med norsk tilknytning er trolig fortsatt i Syria. PST vet lite om hvordan barna har det. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Overfor Dagbladet bekrefter Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) at de har sikker informasjon om at rundt 40 barn med norsk tilknytning er født, eller tatt med til det som var et islamsk kalifat i Syria og Irak.

- Med norsk tilknytning mener vi barn som enten har en far eller mor med norsk tilknytning, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

Etter at de islamske terroristene proklamerte at de hadde opprettet et kalifat i 2013, reiste i overkant av 100 personer fra Norge til Syria og Nord-Irak for å slutte seg til den ekstreme islamske grupperingen.

Små barn

- Rundt 40 barn med norsk tilknytning er født i områder som var kontrollert av islamistene. Noen få av barna ble tatt med fra Norge. Hva som har skjedd med barna vet vi lite om, sier Bernsen i PST.

Dagbladet er kjent med at en kvinne i 20-åra fra Bærum, som reiste til Syria, nå oppholder seg i en flyktningeleir. Hennes førstefødte sønn døde i Syria. Seinere fikk hun barn med en kjent avdød norsk statsborger med chilensk etnisitet.

Kvinnen og barnet er nå – ifølge flere kilder – i en kurdisk flyktningeleir i Syria. Tilstanden til barnet og kvinnen er ukjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer