Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

40 nye henvendelser om lommemannen

Politiet tror overgrep kan ha sammenheng med motorsportstevner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet.no): Teknikere fra Kripos jobbet i dag ved den pågrepne Lommemannens bolig i Bergen.

Etterforskningsledelsen, med Håvard Aksnes fra Kripos i spissen, kom i 15.30-tida til boligen, og gjennomførte nye undersøkelser.

Aksnes ønsket ikke å la seg intervjue da Dagbladet.no møtte ham ved boligen i dag.

Men det er klart at politiet har fått en rekke nye spor og kunnskap om flere nye forhold etter pågripelsen i går.

40 nye tips

Bare i dag har det kommet 40 nye henvendelser til Kripos, opplyser politiet om på Politi.no. 

- Blant disse henvendelsene var det også opplysninger som tidligere har vært ukjente for politiet, heter det blant annet i meldingen.

Politiet tok i går en rekke beslag i boligen, blant annet håndvåpen, patroner, politiradio og kriminalteknisk håndbok.

NYE UNDERSØKELSER I DAG: Etterforskningsleder i Lommemannen-saken, Håvard Aksnes i Kripos, utelukker ikke at sikltelsen kan bli utvidet. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD/DAGBLADET
NYE UNDERSØKELSER I DAG: Etterforskningsleder i Lommemannen-saken, Håvard Aksnes i Kripos, utelukker ikke at sikltelsen kan bli utvidet. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD/DAGBLADET Vis mer

I dag kom det fram at de også fant bukser uten lommefôr hjemme hos den siktede 55-åringen.

- Buksebeslagene styrker vår sak mot siktede, sa påtaleleder Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt tidligere i dag.

Det pågår nå avhør av flere vitner i saken.

Full DNA-match
Da 55-åringen ble pågrepet i går, opplyste politiet at de har DNA-bevis som knyttet mannen til fem konkrete overgrepssaker, den første fra 1995.

Mannen er totalt siktet for åtte forhold der det skal ha vært seksuell kontakt med gutter i mindreårig alder. I disse sakene gjelder siktelsen masturbering og oralsex. Han er i tillegg siktet for tre forsøk på å få seksuell kontakt med mindreårige gutter. Totalt gjelder siktelsen nå elleve saker.

Politiet har også gjort det klart at siktelsen kan bli utvidet. Lommemannen kan stå bak så mange som 3-400 overgrep mot mindreårige gutter over hele Sør-Norge.

Politiet tror også at Lommemannen er identisk med den såkalte bandasjemannen som forgrep seg på unge gutter i bergensområdet i mange år, fra rundt 1976-1977 til 1999.

Disse overgrepene tok brått slutt i 1999, noe politiet har stusset veldig over. Da bergensavisene omtalte bråstoppet i overgrepene på vestlandet koblet en tidligere politimann Lommemannen til en konkret overgrepssak på Sotra i 1999.

Den nå pågrepne 55-åringen var da siktet i en overgrepssak, men saken ble henlagt.

Nye overgrep
Etter pågripelsen grytidlig fredag morgen har Kripos allerede fått en rekke nye interessante tips, og disse sjekkes nå ut.

Politiet har fått rapporter om seksuelle overgrep som ikke tidligere har vært kjent, og politiet har også fått tips om mannens reisevirksomhet.

Etter det Dagbladet.no vet er politiet interessert i å finne ut om overgrepene, som har skjedd over store del av Sør-Norge, kan ha sammenheng med at mannen har dratt rundt på motorsport-stevner.

Dagsavisen skriver i dag at flere av overgrepene mannen er mistenkt for faller sammen med motorsportstevner og bilmesser både i tid og sted.

Blant annet skal det ha skjedde et overgrep på Gol i januar 2002. Samtidig pågikk NM i rally på Gol. I august året etter skjedde et overgrep på Olavgsgaard Hotell - midt mellom Oslo og Gardermoen - mens et stort dragraceemesterskap gikk av stabelen på Gardermoen, skriver Dagsavisen, som har funnet flere eksempler på slike sammentreff.

Hadde bildilla
Dagbladet.no har snakket med en rekke kilder i motorsport-miljøet i Bergen.

De beskriver den angivelige Lommemannen som en svært bilinteressert person.

Han var i en lengre periode svært aktiv i trial-miljøet i Bergen og var trener i to ulike klubber.

Mannen skal også ha vært kjent i det nasjonale trial-miljøet.

Men han skal ha vært lite direkte involvert i klubben de siste årene, og han skal ha vært mindre aktiv etter at han i 1999 ble pågrepet for første gang. Men det skal ha vært svært få i miljøet som kjente til etterforskningen i 1999.

Politiet har planer om å gjennomføre ransaking av flere bosteder og oppholdssteder som de mener 55-åringen har vært. Den antatte Lommemannen har blant annet et sjønaust og en hytte.

BESLAGLA BUKSE: Politiet har blant annet beslaglagt ei bukse uten for i lommene hjemme hos den antatte lommemannen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media