40 på glattcelle i Halden

I Asker og Oslo har russen herjet vilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Natt til 17. mai ble heller ikke i år en rolig natt for lovens håndhevere landet rundt. I Halden ble 40 mennesker innbrakt av politiet etter å ha festet i Haldens gater.

- Det er tradisjon i Halden at det er fest 16. mai. Da samles bilinteresserte seg og holder en stor fest, sier operasjonsleder ved Østfold politidistrikt, Sigrun Mørkeseth, til Dagbladet.no.

Politiet i Halden legger listen lavt den natten. Mørkeseth vil forsikre seg en ryddig og pen by til 17. mai.

- Vi vil ha det så pent som mulig på nasjonaldagen vår. Derfor er det mange som blir dratt inn denne natten. Det er urinering i gaten, drikking på offentlig sted og ellers ingen alvorlige hendelser, sier hun.

Mye støy og bråk

Også Asker har hatt en hektisk natt med mye støy og bråk.

- Det har vel vært en vanlig natt til 17. mai, men det er for ille når russen ikke stopper. De holder på langt ute i barnetoget og det er utrolig irriterende, sier operasjonsleder ved Asker og Bærum politidistrikt, Reidar Klev, til Dagbladet.no.

Klev mener at folk er forberedt på bråk natt mellom 16. og 17. mai, men at volumet har vært veldig høyt over lang tid. Han synes ikke at folk i Asker har kort lunte.

- Det er klart vi må regne med litt bråk denne natten, men folk går lei når russen ennå ikke har gitt seg klokken åtte på morgenen, sier han.

- Jeg tror folk har nådd en terskel, så vi må nå sette oss ned og vurdere hva vi skal gjøre med neste års russekull, sier han.

Også i Oslo har politiet vært travelt opptatt med å rykke ut til russen. Minst 90 av oppdragene politiet dro ut på, handlet om russebråk. Flere av de feirende avgangselevene måtte tilbringe natta på politivakta.

Verre enn før: Politiet i Asker mener folk har nådd en terskel i forhold til russen dette siste året.