- 40 personer kan ligge klemt i ruinene

Bygning kollapset i Mumbai. Minst 20 drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 20 personer ble drept da en sjuetasjers bygning kollapset i den indiske byen Mumbai i natt.

Med gravemaskiner, redskaper og bare nevene jobber redningsarbeiderne med å lete seg gjennom ruinene. Det er usikkert hvor mange som oppholdt seg i bygget da det kollapset, men politiet frykter at mellom 25 og 40 mennesker fortsatt ligger fastklemt.

- Vi fikk telefoner fra folk fanget under massene, som ba oss om hjelp, sier Shivaji Bodke fra Mumbaipolitiet til Reuters.

Alvorlig skadde

Bygningen, i bydelen Borivali nord i Mumbai, kollapset sent onsdag kveld lokal tid. Redningsarbeidere jobbet gjennom natten, for det meste med bare nevene. Tidlig torsdag morgen ble gravemaskiner satt inn i arbeidet, og til nå er 15 mennesker funnet i live, mange med alvorlige skader.

Ved sykehuset er det satt opp lister over de omkomne, og fortvilte slektninger strømmer til for å finne sine. Andre står ved ruinene, under paraplyer i den kraftige monsun-regnet, i håp om å få gode nyheter. For hver time som går svekkes håpet om å finne overlevende.

- Onkelen og tanta mi er døde, sier en gråtende Sushil Kothari til AP.

- Og vi får ikke tak i søskenbarna mine. De tar ikke telefonen. Hvordan kan dette skje?

KOLLAPSET: Minst 20 personer døde da bygningen i Mumbai kollapset. Politiet frykter at opptil 40 personer er fanget i ruinene. Foto: AP/Gautam Singh/SCANPIX
KOLLAPSET: Minst 20 personer døde da bygningen i Mumbai kollapset. Politiet frykter at opptil 40 personer er fanget i ruinene. Foto: AP/Gautam Singh/SCANPIX Vis mer

Fjell av ruiner

- Vi hørte er brak og lyden av et krasj. Så løp vi ut, og så et fjell av gjørme der huset normalt står, sier nabo Meghna Parekh til AP.

Det er ukjent hva som er årsaken til kollapsen, men politiet opplyser at det kan ha vært benyttet sement av dårlig kvalitet da huset ble bygget for 20 år siden.

Det er ikke uvanlig at gamle og dårlig konstruerte bygninger smuldrer opp og kollapser som følge av monsun-regnet i India. Myndighetene i Mumbai har rutiner for å rive bygninger av dårlig kvalitet før monsunen slår inn, men denne var ikke regnet å være i faresonen.

- 40 personer kan ligge klemt i ruinene
SØRGER: Ramtawal Prajapati, i gult, og Balloo Prajapati, i grått, trøstes av venner ved likhuset i Mumbai. De mistet moren sin og søstera da bygningen kollapset.
REDDET UT: Flere personer er reddet ut av ruinene.
RUIN: - Vi hørte er brak, så løp vi ut og så et fjell av gjørme der huset normalt står, sier en nabo til AP.