40 prosent av verdens befolkning har ikke hørt om global oppvarming

En demokratisk utfordring, sier ekspert før klimatoppmøtet i Paris.

UTSLIPP:  40 prosent av verdens befolkning har ikke hørt om global oppvarming, ifølge en ny forskningsartikkel. Det gir grunn til bekymring før klimatoppmøtet i Paris, mener norsk klimaekspert. Her et bilde av et fabrikkområde i Kawasaki, sør for Tokyo i Japan. Foto: Reuters / NTB Scanpix
UTSLIPP: 40 prosent av verdens befolkning har ikke hørt om global oppvarming, ifølge en ny forskningsartikkel. Det gir grunn til bekymring før klimatoppmøtet i Paris, mener norsk klimaekspert. Her et bilde av et fabrikkområde i Kawasaki, sør for Tokyo i Japan. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To av fem voksne personer i verden har aldri hørt om global oppvarming.

Det er konklusjonen i en ny internasjonal studie som har sett på hvilket forhold mennesker i ulike deler av verden har til global oppvarming.

Vestlige land høyt på lista I Nord-Amerika, Europa og Japan er mer enn 90 prosent av befolkningen klar over klimaendringene, heter det i undersøkelsen, ifølge The Independent. Det er færre som tror at klimaendringene er menneskeskapte, men tallet er fremdeles høyt. I andre deler av verden er bildet et helt annet.

Det er i såkalte utviklingsland at flest ikke har hørt om klimaendringer, ifølge undersøkelsen, som også blir gjengitt i The Washington Post. Det er befolkningen i denne delen av verden som ifølge hovedforfatteren bak forskningsartikkelen, Anthony Leiserowitz, i stor grad utgjør de 40 prosentene av verdens befolkning som ikke har hørt om global oppvarming. Forskningsartikkelen bygger blant annet på tall fra World Gallup og ble først utgitt i tidsskriftet Nature Climate Change.

- De er mest sårbare Det gir grunn til bekymring før verdensledere møtes i Paris i desember til et nytt klimatoppmøte, mener Steffen Kallbekken, forskningsleder ved Cicero senter for klimaforskning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.