40 prosent for å rive Høyblokka

Flere for å rive.

Høyblokka i regjeringskvartalet ble hardt skadd i terrorangrepet 22. juli 2011. Nå ønsker 40 prosent av folket at bygget skal rives. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
Høyblokka i regjeringskvartalet ble hardt skadd i terrorangrepet 22. juli 2011. Nå ønsker 40 prosent av folket at bygget skal rives. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i dag flere som vil rive Høyblokka i regjeringskvartalet enn i fjor.

I en fersk Infact-undersøkelse utført av VG, svarer 40 prosent at Høyblokka bør rives, mens 34 prosent sier nei.

Da VG stilte omtrent det samme spørsmålet i november 2011, var det flertall for å bevare Høyblokka. Da sa 32 prosent at bygningen ikke burde rives, mens 29 prosent ønsket det.

Resultatet overrasker ikke administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap).

- Vi ser at noen vil rive og noen vil bevare. Jeg mener det er en stor verdi at folk engasjerer seg, både i hvordan hovedstaden skal se ut, og i valgene som må gjøres i forbindelse med at et nytt regjeringskvartal skal på plass, sier hun.

I forrige uke la utrederne som har jobbet fram skisser for det nye regjeringskvartalet fram en anbefaling om å rive store deler av dagens kvartal - inkludert Høyblokka. De anslår at det vil være 400 millioner kroner dyrere å bevare bygningene, enn å rive og bygge nytt.

(NTB)