40 prosent mener Merkel må gå som følge av flyktningpolitikken

Synkende oppslutning for forbundskansleren.

FOLKETS RØST: Angela Merkels regjeringskoallisjon har fortsatt stor støtte i Tyskland, men forbundskanslerens popularitet er dalende. 40 prosent av de spurte i en ny meningsmåling mener hun bør gå av som følge av hvordan hun har håndtert flyktningkrisa. Foto: EPA/MICHAEL KAPPELER
FOLKETS RØST: Angela Merkels regjeringskoallisjon har fortsatt stor støtte i Tyskland, men forbundskanslerens popularitet er dalende. 40 prosent av de spurte i en ny meningsmåling mener hun bør gå av som følge av hvordan hun har håndtert flyktningkrisa. Foto: EPA/MICHAEL KAPPELER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Meningsmålingen som ble offentliggjort i går, er gjort av meningsmålingsselskapet Insa for magasinet Focus.

I meningsmålingen svarer 39,9 prosent av de spurte tyskerne at de mener Merkel bør gå av som følge av hvordan hun har håndtert flyktningkrisa. 45,2 prosent svarte at de mener forbundskansleren ikke bør forlate forlate posten. De resterende 15 prosentene har svart at de ikke har noen mening.

Selv om det er flere som mener hun bør bli sittende enn som mener hun bør gå av, blir resultatet tolket som negativt for Merkel i de fleste tyske og internasjonale medier i dag.

For ett år siden oppnådde Merkel rekordhøy opplsutning på meningsmålingene. Så sent som i april hadde hun støtte fra 75 prosent av den tyske befolkningen. Dette tallet hadde sunket til 54 prosent i desember, etter en høst der flyktningkrisa preget europeisk politikk.

Strengere regler Tyskland la seg på en svært åpen linje, og tok imot nesten 1,1 millioner asylsøkere i 2015.

Regjeringskoallisjonen, bestående av Merkels parti kristendemokratene (CDU) og det sosialdemokratiske partiet (SPD) presenterte i går strengere asylregler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer