Meningsmålingen som ble offentliggjort i går, er gjort av meningsmålingsselskapet Insa for magasinet Focus.
I meningsmålingen svarer 39,9 prosent av de spurte tyskerne at de mener Merkel bør gå av som følge av hvordan hun har håndtert flyktningkrisa. 45,2 prosent svarte at de mener forbundskansleren ikke bør forlate forlate posten. De resterende 15 prosentene har svart at de ikke har noen mening.
Selv om det er flere som mener hun bør bli sittende enn som mener hun bør gå av, blir resultatet tolket som negativt for Merkel i de fleste tyske og internasjonale medier i dag.
For ett år siden oppnådde Merkel rekordhøy opplsutning på meningsmålingene. Så sent som i april hadde hun støtte fra 75 prosent av den tyske befolkningen. Dette tallet hadde sunket til 54 prosent i desember, etter en høst der flyktningkrisa preget europeisk politikk.
Strengere regler Tyskland la seg på en svært åpen linje, og tok imot nesten 1,1 millioner asylsøkere i 2015.
Regjeringskoallisjonen, bestående av Merkels parti kristendemokratene (CDU) og det sosialdemokratiske partiet (SPD) presenterte i går strengere asylregler.
- Denne belsutningen hjelper oss med å nå vårt mål: En merkbar reduksjon i antallet flyktninger og asylsøkere, sa generalsekretær i CDU, Peter Tauber da avtalen ble lagt fram.
Merkel snakket i dag på et regonalt møte for kristendemokratene i Mecklenburg.
Der understreket hun at flyktningene som har kommet til Tyskalnd er der på lånt tid:
- Vi må gjøre det klart at dette kun er en midlertiig oppholdsstatus. Når dert har blitt fred i Syria og IS er nedkjempet i Irak, forventer vi at de drar tilbake til hjemlandet med kunnskapen de har opparbeidet seg, sier Merkel, ifølge Reuters.

Hun viste til at 70 prosent av flyktningene som kom til Tyskland fra det tidligere Jugoslavia på 90-tallet har returnert.
Strømmen over Middelhavet fortsetter Mens stadig flere land strammer inn asylreglene, har migranter fortsatt å ta seg inn i Europa over middelhavet.
Tall fra FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR), viser at 54518 personer har ankommet Europa sjøveien så langt i år.
Det er ti ganger så mange som i januar i fjor.
Hellas alene har tatt imot over 50.000 båtmigranter så langt i år.
Det er vansligvis færre som våger å ta den farefulle veien over middelhavet vinterstid, da havet er kaldt og forblåst.
Det høye antallet som allerede nå kommer sjøveien, har fått flere til å bekymre seg over at Europa kan måtte takle en minst like stor flyktningstrøm i 2016 som i fjor.
Asylsøkerne som nå ankommer Europa møter i stadig større grad stengte dører. I tillegg til Tyskland har også de skandinaviske landene innført flere reformer med det siktemål å begrense asyltilstrømningen.
