Rohingya-befolkningen:

40 rohingya-landsbyer skal ha brent ned siden oktober

Human Rights Watchs Asia-direktør, Brad Adams, hevder avtalen om å sikre trygg retur for dem som har flyktet fra Myanmar bare var et PR-stunt.

Brent ned: Dette bildet ble tatt i oktober, og viser restene av nedbrente landsbyer nær Maungdaw nord i delstaten Rakhine. Lenger ned i saken kan du se de nye satelittbildene Human Rights Watch hevder beviser nye ødeleggelser. Foto: Marion Thibaut / AFP / NTB Scanpix
Brent ned: Dette bildet ble tatt i oktober, og viser restene av nedbrente landsbyer nær Maungdaw nord i delstaten Rakhine. Lenger ned i saken kan du se de nye satelittbildene Human Rights Watch hevder beviser nye ødeleggelser. Foto: Marion Thibaut / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): 40 rohingya-landsbyer skal ha brent ned i løpet av oktober og november, hevder Human Rights Watch. Det har de kommet fram til etter å ha analysert satellittbilder av landsbyer i delstaten Rakhine i Myanmar.

Det gjør at antallet delvis eller totalt ødelagte rohingya-landsbyer siden 25. august har steget til 354. I løpet av denne perioden har hundretusenvis av rohingyaer flyktet til Bangladesh.

23. november skrev Myanmar og Bangladesh under en avtale som skulle sikre samarbeidet med å returnere flyktningene i Bangladesh over en tidsperiode på to måneder.

Bare to dager seinere skal satellitter ha fanget opp en brann og ødeleggelser av bygninger i en av rohingya-landsbyene i delstaten Rakhine. Fire landsbyer skal også ha blitt ødelagt mellom 25. november og 2. desember, ifølge menneskerettighetsorganisasjonens analyser.

- PR-stunt

Organisasjonens Asia-direktør, Brad Adams, hevder avtalen bare var et PR-stunt. Og referer til Myanmar ved å bruke landets tidligere navn, Burma.

- Den burmesiske hærens ødeleggelser av rohingya-landsbyer bare dager etter at avtalen om hjemsendelser av flyktninger ble inngått, viser at løftet om å sørge for trygge returer bare var et PR-stunt, sier Adams.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer