TIL INSPEKSJON: Ti av elleve av SAS' CRJ-900-fly er satt på bakken for inspeksjon. Det fører til flere innstillinger. 
Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix
TIL INSPEKSJON: Ti av elleve av SAS' CRJ-900-fly er satt på bakken for inspeksjon. Det fører til flere innstillinger. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpixVis mer

40 SAS-flyginger avlyst: Avdekket problemer med understellet

Har satt ti av elleve CRJ-900-fly på bakken for inspeksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere SAS-fly er i morgentimene i dag innstilt. Dette gjelder blant annet avganger fra Oslo lufthavn Gardermoen, Stavanger lufthavn Sola og Bergen lufthavn Flesland.

Ifølge danske EkstraBladet kommer kanselleringene som følge av et ekstraordinært teknisk ettersyn på selskapets CRJ-900-fly i går.

40 avganger rammes Det danske luftfartsnettstedet Check-in.dk meldte i går om flere avlysninger på grunn av inspeksjonene. Det vil også ramme trafikken i dag, spesielt til og fra København, men også på innenriksruter i Norge.

- Vi holder på med inspeksjon av flyene. Det er omkring 40 avganger som rammes i dag, tre av disse er tur-retur Oslo og en flyging Trondheim-Oslo, sier pressekontakt i SAS, Cathrine Sandegren, til Dagbladet.

SAS har elleve utgaver av CRJ-900 i trafikk. Ti av dem er nå inne for inspeksjon.

- Et av CRJ900-flyene hadde et problem med understellet og vi har derfor valgt å gjennomføre teknisk ettersyn på samtlige fly av denne typen, sier konstituert pressesjef Anna Vibeke Nielsen til Check-in.

Et av flyene hadde imidlertid nytt understell, og trengte ikke å bli undersøkt.

Sjekk flygingen din - Vil dette ramme trafikken utover i dag?

- Vi vil finne ut seinere i dag om dette vil ramme trafikken videre, sier Sandegren.

Sandegren opplyser at selskapet har brukt den siste dagen med å informere alle passasjerer som berøres av kanselleringene.

- Vi har booket om flere i løpet av i går kveld og natt. De fleste passasjerer skal ha fått beskjed, vi ber også kunder om å sjekke status på flygingen sin, sier hun.

Ifølge Check-In.dk ble flyginger til og fra Manchester, Bergen, Helsinki, Ålesund, Düsseldorf, Brussel, Wien, Amsterdam, Newcastle, Aberdeen, München, Stuttgart, Hamburg, Palanga samt Wroclaw avlyst i går.