TERRORFRYKT: Turister fikk panikk da kinaputter gikk av på den franske rivieraen. Blant annet ble en restaurant rasert i terrorfrykt, og en rekke mennesker skadd. Foto: Frank Eide
TERRORFRYKT: Turister fikk panikk da kinaputter gikk av på den franske rivieraen. Blant annet ble en restaurant rasert i terrorfrykt, og en rekke mennesker skadd. Foto: Frank EideVis mer

40 skadd i panikkutbrudd i fransk ferieby. Norske Frank la på sprang: - Jeg var redd

- Jeg fikk virkelig merke at nervene er tynnslitte i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 40 personer fikk lettere skader da det brøt ut full panikk i det ferieparadiset Juan-le-Pins på den franske rivieraen søndag kveld.

Frankrike har blitt rammet av flere grusomme terrorangrep det siste året. Så seint som 14. juli ble 85 personer drept da en mann kjørte en lastebil inn i en folkemengde, under nasjonaldagsfeiringen i Nice.

Derfor er det kanskje forståelig at mange ble skremt da det ble kastet kinaputter ut av en bil ved Avenue Lues Gallett i feriebyen, som ligger under tre mil fra Nice.

- Full panikk

Norske Frank Eide satt og spiste middag på en restaurant rundt 100 meter unna, og la på sprang sammen med hundrevis av skremte turister og franskmenn.

- Plutselig brøt det ut full panikk. I løpet av få sekunder ble hele restauranten tømt, og alle begynte å løpe, sier han til Dagbladet.

Politiet var raskt på pletten for å berolige folk om at det denne gangen ikke var et terrorangrep som pågikk, melder den franske radiokanalen France Bleau Azur.

- Det skjer så mye på en gang at man bare gjør som alle andre. Jeg hadde jo ikke hørt noe skyting, men tenkte at det uansett var best å komme seg unna. Jeg fikk høre at flere ble skadd i panikken, sier han videre.

Over 40 personer ble lettere skadd i kaoset som oppsto. De ble behandlet av helsepersonell på stedet, melder lokalavisa Nice-Matin.

- Skremmende

Eide slapp unna kaoset uten noen skader, men forteller at det satt en støkk i ham.

- Jeg var redd. Det var en skremmende opplevelse, forteller han på telefon fra den franske ferieperla.

Videoer fra stedet viser folk som hyler og løper, tilsynelatende for å komme seg bort fra området. Bilder tatt i ettertid av hendelsen viser en restaurant med tilsynelatende store skader og bord som ligger kastet rundt omkring etter at panikken brøt ut.

- Nervene er tynnslitte

Eide forteller at politiet og spesialstyrker sperret av flere kvartaler i området i etterkant av hendelsen.

- Panikken viser at terrorfaren ligger i bakhodet hos alle, etter alt som har skjedd. Jeg fikk virkelig merke at nervene er tynnslitte her i Frankrike, sier han.

Ifølge russiske RT er det ikke engang sikkert at lyden kom fra kinaputter, men at det også kan være forårsaket av lyder fra motoren til en bil som kjørte forbi.