Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

40 småsparere tapte 20 mill. på aksjeklubben Fastprofit i Moss

Pengene sporløst borte.

INVESTERTE I AKSJEKLUBB:  Småsparerne i Moss trodde pengene ynglet på børsen, men nå er de sporløst borte. Foto: SCANPIX
INVESTERTE I AKSJEKLUBB: Småsparerne i Moss trodde pengene ynglet på børsen, men nå er de sporløst borte. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Rundt 40 småsparere står ribbet igjen etter å ha investert i aksjeklubben Fastprofit i Moss.

Mannen bak aksjeklubben kan ha lurt småsparere for nærmere 20 millioner kroner.


Svært høy avkastning

Blant dem som investerte, er Helge Hoff og Hege Andersen.

- Jeg ble presentert for aksjeklubben i 2006, og skjøt inn noen hundre tusen kroner. Vi fikk månedlige rapporter om utviklingen i aksjemarkedet og om hvor pengene var investert. Avkastningen var da svært høy, forteller Hoff til NRK.

Paret ønsket å bruke pengene for å realisere drømmen om et nytt hus. Hoff fikk utbetalt en halv million kroner, og sammen med samboeren investerte han hele sin formue på to millioner kroner i Fastprofit.


Investerte ikke pengene

Men da pengene skulle brukes til husprosjektet, var det stopp. Det familien ikke visste, var at pengene overhodet ikke hadde ynglet på børs.

Mannen bak klubben hevdet at 20 millioner kroner sto på konto, men ingen penger kunne betales ut. Da en arrestbegjæring kom opp for Moss tingrett, svarte mannen at han hadde lånt det meste av pengene til egne selskaper.

Onsdag begjæres mannens morselskap Fenris Invest konkurs. Pengene fra Fastprofit har vært sporløst forsvunnet siden i fjor høst. Saken kommer opp for Moss tingrett i november.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling