Skyting i Oslo

40 unge menn siktet etter 18 skyteepisoder

Politiet har siktet 40 unge menn etter 18 skyteepisoder i Oslo det siste året, og understreker at Oslo fortsatt er en trygg by. Situasjonen er alvorlig, mener hovedstadens ordfører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kalenderen viser 12. mars, og klokka har så vidt passert midnatt i et boligområde på Lambertseter. Snøkledde veier og lyktestolper sørger for et snev av lys i den ellers mørke og rolige natta. Brått brytes stillheten av en rekke skarpe skudd fra pistoler og geværer. Minst seks av kulene treffer ei boligblokk. To andre går gjennom vinduene i den lokale fritidsklubben.

Ingen skal ha kommet til skade under episoden, men ifølge politiet var det bare tilfeldigheter at liv ikke gikk tapt. I starten av november må sju av mennene som skal ha vært involvert i skyteepisoden møte i retten. Det er imidlertid bare en brøkdel av antallet personer som er siktet for å ha løsnet skudd mot andre i hovedstaden det siste året.

– Gjør alt vi kan

40 unge menn er siktet i forbindelse med skyteepisoder i Oslo fra 7. oktober i fjor og fram til i dag. Et drap, fire drapsforsøk, en lang rekke trusler og skyting på åpen gate, er bare noe av innholdet i sakene Oslo-politiet etterforsker. Ingen av de totalt 17 sakene er henlagt, og samtlige siktede er menn i alderen 19–32.

– Generelt kan vi si at politiet bruker mye ressurser på disse sakene og vi gjør alt vi kan for å få de avgjort så raskt som mulig. Etterforskningen tar erfaringsmessig lengre tid når det er mange involverte personer og politiet må se om det er sammenhenger mellom flere av dem, sier Audun Kristiansen, politiinspektør i Oslo-politiet, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer