400 evakuert i tunnelbrann

400 mennesker måtte evakueres da det brøt ut brann i undergrunnstunnelen mellom Nathionaltheateret og Majorstua i Oslo i natt. De 400 passasjerene måtte finne veien ut til fots gjennom den tette røyken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kortslutning i en kabel førte ved 00.30-tiden i natt til tett røykutvikling, og et tog måtte stanse inne i tunnelen.

Røyken la seg fort. Men de første meldingene hadde gått ut på at det brant inne i toget som hadde stanset, og det ble derfor rykket ut med store mannskaper, opplyser vaktleder Trond Bjørnstad ved Oslo brannvesen til NTB. Politi og flere ambulanser kom også til stedet.

- Det ble heldigvis mindre dramatisk enn vi fryktet, sier trafikkleder Per Ivar Foseid i Oslo Sporveier.

Han opplyser at passasjerene kom seg ut av toget og ut i friluft via en nødutgang ved gamle Valkyrien stasjon. Siden strømmen ble tatt, ble også to andre tog stående et lite stykke inne i tunnelen fra Majorstua stasjon. Disse passasjerene gikk langs sporet tilbake til Majorstua. Klokken 00.57 var sistemann ute av tunnelen. Det ble ikke meldt om personskader.

Også før strømmen ble tatt, gikk det mennesker inne i tunnelen. Ifølge brannvesenet og Oslo Sporveier skal de strømførende skinnene være så godt sikret at det vanskelig skal kunne skje uhell ved slike tilfeller.

Hendelsen skjedde like før Oslo Sporveiers siste avganger i natt. Den førte derfor ikke til særlige problemer med trafikkavviklingen. Oslo Sporveier arbeidet i natt med å finne ut hva som hadde forårsaket hendelsen og med å utbedre skadene.

(NTB)