400 fanger flyktet da islamister angrep fengselet

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere 400 innsatte har rømt fra et fengsel nordvest i Pakistan etter at det ble angrepet av militante islamister søndag morgen. - Flere titalls opprørere angrep Bannus sentralfengsel i morgentimene, sier polititjenestemann Mir Sahib Jan til nyhetsbyrået Reuters. Av de 944 fangene skal 384 ha stukket av under angrepet, ifølge politiet. Flere skal ha blitt skadet under angrepet og i kampene som fulgte. Byen Bannu ligger nordvest i Pakistan. Angrepet ble ifølge politiet utført av militante islamister med skytevåpen og granater. En kilde i landets etterretningstjeneste sier at flere av fangene som rømte også er militante islamister.

- Taliban sto bak Pakistans Taliban-bevegelse, som er knyttet til terrornettverket al-Qaida, var raskt ute med å ta på seg ansvaret for angrepet. - Vi har løslatt hundrevis av våre kamerater i Bannu i dette angrepet. Mange av våre folk har kommet fram til hvor de hadde tenkt seg, andre er på vei, sier en talsmann for Taliban. Det er imidlertid ikke bekreftet fra offisielt hold at det var Taliban som sto bak angrepet.
Langvarig kamp Skulle dette være tilfelle vil det være et tilbakeslag for pakistansk etterretning, som den siste tiden har hevdet å ha lykkes i å slå hardt ned på den militante bevegelsen.

Taliban-bevegelsen i Pakistan har utført en rekke selvmordsangrep i sin kamp mot landets amerikanskstøttede myndigheter.

NTB