- 400 flere enn forventet har dødd

Sykehusskandale ryster Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En rystende rapport slakter tilstanden på det tidligere anerkjente offentlige sykehuset Stafford sykehus i England.

Flere hundre pasienter har lidd og dødd unødvendig som følge av elendige forhold, heter det i rapporten fra landets helsekommisjon, som overvåker sykehusene i Storbritannia.

400 flere enn det man kunne forvente har mistet livet på Stafford sykehus i årene 2005-2008, ifølge rapporten som gjengis av blant annet BBC og
The Guardian.

Ifølge rapporten er det ting som ikke fungerer på «så å si hvert eneste steg» når det gjelder øyeblikkelig hjelp. Ledelsen skal ha vært så besatt på å oppfylle formelle mål at dette gikk på bekostning av pasientenes beste.

Et av de mest graverende eksemplene på sykehuset er at resepsjonister skal ha blitt brukt til å foreta den første pasientundersøkelsen på skadeavdelingen og akuttavdelingen. Hjerteovervåkningsapparater skal også ha vært skrudd av fordi sykepleierne ikke visste hvordan de skulle brukes, og det har vært for få pleiere til å gi pasientene skikkelig stell.

To av sjefene ved sykehuset har allerede måttet gå av, og flere vil trolig måtte trekke seg.

Lederen av helsedepartementet i Storbritannia Alan Johnson beklager forholdene på det sterkeste. Han lover også ytterlige undersøkelser av sykehuset.

- På vegne av regjeringen og NHS vil jeg unnskylde til pasienter og familiene til pasienter som har lidd på grunn av dårlig helsestandard ved Stafford Sykehus. Ledelsen har fullstendig mislyktes i å ta seg av alvorlige problemer og overvåke ytelsen. Dette har ført til at sykehuset på en fullstendig uakseptabel måte har mislyktes i å behandle pasientene trygt og med verdighet, sier han ifølge BBC.