Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

400 kilo kokain funnet på russisk ambassade

Politiet har beslaglagt nærmere 400 kilo kokain, som ble funnet på den russiske ambassaden i Argentina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Argentinsk politi ble tipset om narkotikafunnet av den russiske ambassadøren i desember 2016, men først på en pressekonferanse torsdag ble saken kjent for offentligheten.

I tiden etter funnet har russisk og argentinsk politi samarbeidet om en hemmelig aksjon hvor de har avslørt narkoligaen som sto bak. Kokainpartiet har en markedsverdi på nærmere 500 millioner kroner og ble funnet i et tilbygg til ambassaden.

– En gjeng narkokriminelle prøvde å bruke den diplomatiske frakttjenesten til den russiske ambassaden til å sende narkotikaen til Europa, opplyste Argentinas sikkerhetsminister Patricia Bullrich på pressekonferansen.

En tidligere russisk diplomat og en argentinsk politimann er blant fem pågrepne i saken. To ble pågrepet i Argentina og tre i Russland, etter at politiet i de to landene lurte smuglerne.

– Kokainen ble erstattet med mel og overvåkingsutstyr ble installert for å overvåke leveransen av de 16 koffertene med narkotika, sa Bullrich.

Narkopartiet skulle etter planen til Russland – og sannsynligvis også til Tyskland, hvor den mistenkte hovedmannen i narkoligaen bor.

– Vi tror at tysk politi får arrestert denne rømlingen, sa Bullrich.

Hun opplyste at russiske sikkerhetsagenter har vært i Argentina ved tre anledninger for å hjelpe til under etterforskningen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!