Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

400 mister jobben

Stortingets nye regler for spilleautomater koster. Anne Enger Lahnstein i Redningsselskapet er bare én av dem som må kvitte seg med ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verst går det ut over Norsk Lotteridrift, hvor samtlige 220 ansatte trolig må finne ny jobb i løpet av det neste halvannet året. Røde Kors ventes å kvitte seg med rundt 130 personer, mens Redningsselskapet vil si opp 37.

- Tung prosess

De tre organisasjonene kontrollerer 80 prosent av spilleautomatmarkedet. Men det blir det slutt på. I juni bestemte Stortinget at alle spilleautomater skal innlemmes i Norsk Tipping innen 2006.

Generalsekretær Anne Enger Lahnstein i Redningsselskapet belyser spilleautomatproblemet i et debattinnlegg i Dagbladet i dag. Hun opplyser at Redningsselskapet har jobbet fram en avtale med de ansatte i automatavdelingen.

- Det er en tung prosess, og jeg har den største respekt for måten våre ansatte har taklet dette på. Men vi må også fokusere på å drive virksomheten så lenge vi kan, sier hun.

Spesialrådgiver Bernt Apeland i Røde Kors forteller at organisasjonen støtter stortingsvedtaket.

- Vi mener det er viktig å rydde opp i markedet. Samtidig er det trist at så mange mister jobbene, sier Apeland.

Tjente 326 mill.

Både Røde Kors og Redningsselskapet har store inntekter fra spilleautomatene - henholdsvis 150 og 176 millioner kroner i nettoinntekter i fjor.

Norsk Lotteridrift administrerer spilleautomater på vegne av diverse humanitære organisasjoner, og har dette som forretningsdrift.

Administrerende direktør Finn Jentoft har klaget stortingsvedtaket inn for overvåkingsorganet for EØS-avtalen, ESA.

- Vi tror dette er en sak vi kan vinne fram med. Men inntil 2005 må vi ha fullt fokus på å drive automatene som normalt, sier Jentoft til Dagbladet.

FJERNER 37: Stortinget har vedtatt innstrammede regler for drift av spilleautomater, og de humanitære organisasjonene må ut av markedet. Nå må generalsekretær Anne Enger Lahnstein i Redningsselskapet si opp 37 ansatte.