- 400 nepalske arbeidere har dødd under VM-byggingen i Qatar

Nye avsløringer om elendige arbeidsforhold og grov utnyttelse før fotball-VM.

FÅR KRITIKK:  Anleggsarbeidet på de nye VM-stadionene i Qatar kritiseres for dårlige arbeidsforhold. Flere organisasjoner har det siste året påpekt at sikringsutstyret er dårlig, arbeidere tvinges til å jobbe i temperaturer over 45 grader og at de ikke får utbetalt lønn. Foto: Amnesty International / The dark side of migration
FÅR KRITIKK: Anleggsarbeidet på de nye VM-stadionene i Qatar kritiseres for dårlige arbeidsforhold. Flere organisasjoner har det siste året påpekt at sikringsutstyret er dårlig, arbeidere tvinges til å jobbe i temperaturer over 45 grader og at de ikke får utbetalt lønn. Foto: Amnesty International / The dark side of migration Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kritikken har siden i høst haglet mot Qatar på grunn av elendige arbeidsforhold for migrantarbeiderne som bygger stadionene til fotball-VM i 2022.

Nå viser en rapport fra en nepalsk menneskrettighets-organisasjon at 400 nepaler så langt har mistet livet i bygningsarbeidet.

Grov utnyttelse Den engelske avisen The Guardian har fått tilgang på rapporten, som publiseres av nepalske Pravasi Nepali Co-ordination Committee i neste uke.

Organisasjonen avdekker grov utnyttelse av nepalske migranter, og stiller spørsmål om hvor mange flere som må bukke under før Qatar er klar for VM i 2022.

- Flere arbeidere vil dø under byggingen av stadionene, enn det vil være spillere som spiller på dem, advarte generalsekretær Sharan Burrow i Den internasjonale sammenslutningen av fagforbund (ITUC), da de første avsløringene om dårlige arbeidsforhold kom i fjor.

Nepalske arbeidere utgjør rundt 20 prosent av arbeidsstyrken på VM-anleggene, i tillegg til arbeidere fra blant annet India, Bangladesh, Pakistan og Sri Lanka. De er i Qatar på en arbeidstillatelse som gjør at de verken kan flytte, bytte jobb eller forlate landet uten arbeidsgiverens tillatelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer