400 på jobb da det smalt

400 mennesker var på jobb i den 23-etasjer høye bankblokka da terrorbomen eksploderte i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har svært begrenset informasjon på det nåværende situasjonen, kommunikasjonen med Tyrkia er vanskelig, opplyser London-talsmann Jamie Harley for storbanken HSBC til Dagbladet.no.

Hele fasaden i høybygget til HSBC-banken i den fasjonable bydelen Levent er smadret. Brannmenn arbeidet i dag på spreng for å slukke brannen i bygget.

Det var omkring 400 mennesker på jobb ved hovedkontoret i den 23. etasjer høye bankblokka da den ble rammet av den første bomba i Istanbul i dag midt i arbeidstida.

- Vinduene eksploderte, alt eksploderte. Jeg tror det er døde, men jeg vet ikke hvor mange, sa en rystet bankansatt.

BBC viste bilder av store ødeleggelser og kaos i området ved HSBC, der blødende og sjokkskadde mennesker virret rundt, og livløse kropper lå på asfalten mens sykebiler og brannbiler kom ulende til.

Gata var fylt av bygningsrester, glasskår og smadrede biler, og en buss hadde fått alle vinduene blåst ut. Et vitne forteller at hun så døende mennesker i gatene og sårede som blir båret bort.

Bildene etterpå viser nå en svært ødelagt bygning, og selskapet opplyser at flere er drept. Utenfor HSBCs hovedkvarter lå det pøler av blod i gatene, som var fulle av både av travle forretningsfolk og av shoppere da bombeneksploderte. Der som andre steder i

- Flere er drept og såret, men vi har ingen tall på det nåværende tidspunktet, sier Healey.

Han opplyser at to av HSBCs er rammet av bombene, men vil foreløpig ikke si noe om den andre bygningen. - Våre tanker går til de rammede, de skadde og deres familier, sier Stephen Green, HSBCs administrerende direktør i en pressemelding.

- Vi er svært opptatt av sikkerheten til våre ansatte og kunder, og vil selvfølgelig gjøre alt som står i vår makt for å støtte våre kolleger i Tyrkia.