Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

400 prosent flere trusler mot Obama enn Bush

Barack Obama har blitt tildelt fredsprisen, men på hjemmebane skaper han konflikt.

BLI PASSET GODT PÅ: Få dager før han ble valgt til president, talte Barack Obama utendørs i Chester i Pennsylvania. Som vanlig fulgte Secret Service og politiet godt med. Obama fikk Secret Service-vakter 18 måneder før han ble valgt. Foto: REUTERS/Jason Reed/Scanpix
BLI PASSET GODT PÅ: Få dager før han ble valgt til president, talte Barack Obama utendørs i Chester i Pennsylvania. Som vanlig fulgte Secret Service og politiet godt med. Obama fikk Secret Service-vakter 18 måneder før han ble valgt. Foto: REUTERS/Jason Reed/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||NEW YORK (Dagbladet): Tidlig forrige uke ble en 59 år gammel mann fra Nord-California tiltalt for å ha sendt rasistiske e-poster som truer med å drepe Barack Obama og familien hans.

På Facebook har det den siste tida ligget en meningsmåling som spør: «Bør Obama drepes?»

Bærer våpen
En radiovert i Florida ble nylig avhørt etter at en innringer på lufta snakket om ammunisjon og skuddtrening på presidenten, og i sommer møtte flere tilskuere opp på Obamas folkemøte bærende på våpen.

Barack Obama har blitt tildelt fredsprisen, men på hjemmebane skaper han konflikt.

Siden han ble innsatt som president i januar i år har han fått flere drapstrusler enn noen annen president før han, og ifølge journalisten Ronald Kesslers nye bok «In the President´s Secret Service» er tallet på trusler 400 prosent høyere enn under George W. Bush.

De rekordmange truslene tar nå mye av kapasiteten til den føderale politietaten Secret Service. Etaten, som er underlagt det amerikanske sikkerhetsdepartementet, har også ansvar for bekjempelse av bedrageri, falsk og identitetstyveri — men med Obama i Det hvite hus rekker de stadig mindre av det.

I HÆLENEN PÅ PRESIDENTEN: To Secret Service-agenter passer på Obama da han møtte Victoria Reggie Kennedy, Ted Kennedys enke, i august i år. Foto: REUTERS/Jason Reed/Scanpix
I HÆLENEN PÅ PRESIDENTEN: To Secret Service-agenter passer på Obama da han møtte Victoria Reggie Kennedy, Ted Kennedys enke, i august i år. Foto: REUTERS/Jason Reed/Scanpix Vis mer

Secret Service har aldri hatt så mange mennesker å passe på. De gir i dag beskyttelse til 32 personer, som inkluderer president Obama, visepresident Biden og deres familier, i tillegg til tidligere presidenter, visepresidenter og deres familie. Ifølge budsjettdokumenter gitt til Kongressen mangler den nødvendige teknologien for å holde tritt med truslene.

Allerede i fjor ba Secret Service om 33 millioner dollar ekstra for å skaffe seg informasjonsteknologien de trenger, og antallet ansatte har økt fra 6700 for to år siden til 7055 i år.

Økning i hatgrupper
Valget av USAs første svarte president har vekket til live en rekke rasistiske og militante grupper, ifølge spesialister på nasjonal terrorisme.

En studie utført av The Southern Poverty Law Center offentliggjort i august viste at det har vært en 35 prosents økning i hatgrupper siden 2000, og senteret konkluderte med at valget av Obama har styrket fenomenet.

Hverdagen for mennene i svart dress og plugg i øret har med andre ord ikke blitt den samme etter at Barack Obama stilte til presidentvalg. Det skjønte de kanskje allerede da han fikk beskyttelse fra Secret Service hele 18 måneder før selve valget — det tidligste for en presidentkandidat noensinne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media