400 ulver drepte 30 hester på fire dager

Massiv ulveflokk terroriserer avsidesliggende russisk by.

GIKK TIL ANGREP: En jeger holder opp en død ulv som ble felt etter det massive ulveangrepet i den russiske byen Verkhojansk. 30 hester skal ha blitt drept de siste fire dagene. Foto: Bulls
GIKK TIL ANGREP: En jeger holder opp en død ulv som ble felt etter det massive ulveangrepet i den russiske byen Verkhojansk. 30 hester skal ha blitt drept de siste fire dagene. Foto: Bulls Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En massiv ulveflokk på 400 ulver terroriserer den avsidesliggende russiske byen Verkhojansk, og skal ha drept 30 hester på bare fire dager, skriver Daily Mail.

Dusør for felte ulver 24 lag med jegere er satt sammen for å kvitte seg med ulvene, og det er utlovet en dusør på cirka 2000 norske kroner for hver ulv som blir felt.

- For å beskytte byen, har vi organisert 24 lag av væpnede jegere som vil patruljere området på snøscootere og sette opp ulvefelller, sier Stepan Rozhin, talsmann for de lokale myndighetene i Verkhojansk-distriktet.

- Men vi trenger flere folk, og når dagslyset kommer, vil jegerne begynne å skyte rovdyr fra helikoptere, sier han.

Forvirrede eksperter En ulveflokk på denne størrelsen er svært uvanlig. Ulvene foretrekker vanligvis å jakte i mindre grupper på bare seks eller syv, og ulveeksperter er forvirret over det som nå skjer i den sibirske byen.

Valerius Geist, som er ekspert på dyreadferd, sier harde sibirske vinteren - med temperaturer med mot 49 minusgrader - trolig har tatt livet av ulvenes vanlige byttedyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer