400 ulver drepte 30 hester på fire dager

Massiv ulveflokk terroriserer avsidesliggende russisk by.

GIKK TIL ANGREP: En jeger holder opp en død ulv som ble felt etter det massive ulveangrepet i den russiske byen Verkhojansk. 30 hester skal ha blitt drept de siste fire dagene. Foto: Bulls
GIKK TIL ANGREP: En jeger holder opp en død ulv som ble felt etter det massive ulveangrepet i den russiske byen Verkhojansk. 30 hester skal ha blitt drept de siste fire dagene. Foto: BullsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En massiv ulveflokk på 400 ulver terroriserer den avsidesliggende russiske byen Verkhojansk, og skal ha drept 30 hester på bare fire dager, skriver Daily Mail.

Dusør for felte ulver 24 lag med jegere er satt sammen for å kvitte seg med ulvene, og det er utlovet en dusør på cirka 2000 norske kroner for hver ulv som blir felt.

- For å beskytte byen, har vi organisert 24 lag av væpnede jegere som vil patruljere området på snøscootere og sette opp ulvefelller, sier Stepan Rozhin, talsmann for de lokale myndighetene i Verkhojansk-distriktet.

- Men vi trenger flere folk, og når dagslyset kommer, vil jegerne begynne å skyte rovdyr fra helikoptere, sier han.

Forvirrede eksperter En ulveflokk på denne størrelsen er svært uvanlig. Ulvene foretrekker vanligvis å jakte i mindre grupper på bare seks eller syv, og ulveeksperter er forvirret over det som nå skjer i den sibirske byen.

Valerius Geist, som er ekspert på dyreadferd, sier harde sibirske vinteren - med temperaturer med mot 49 minusgrader - trolig har tatt livet av ulvenes vanlige byttedyr.

- Men det er svært uvanlig for ulv å samles i så store flokker for å jakte så store dyr som hester, sier han.

Mangel på byttedyr Antall kaniner, som er blant de byttedyrene ulvenene vanligvis jakter, er strekt redusert i år på grunn av mangel på mat, og det har trolig tvunget ulvene til å endre sine matvaner.

- Ulver er svært forsiktige med å velge de mest næringsrike matekildene, som i dette tilfellet er hester, men dersom de ikke får tak i «ikke farlige byttedyr», vil de begynne å jakte «farlige byttedyr», sier Geist.

Landsbyboere har allerede klart å felle en del av dyrene, men ulveflokken er trolig så stor at det vil ta lang tid og ta hånd om alle.
 
1300 innbyggere Verkhojansk har kun 1300 innbyggere, er en av de kaldeste og fjerneste steder i den nordlige halvkule.

Området ligger innenfor det som er kjent som «Stalins døde ring», et navn område fikk fordi den tidligere diktatoren sendte politiske fanger i eksil dit på grunn av de ekstreme værforholdene.