4000 ansatte ført bak lyset

I et internt skriv fortalte ledelsen i Storebrand de ansatte at den rådyre representasjonsboligen på Frogner ble kjøpt fordi den var en god økonomisk investering. Men overskuddet av investeringen puttet styreformann Jon Gundersen rett i Åge Korsvolds lommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skandalen rundt Storebrands representasjonsbolig vokser.

Dagbladet kan i dag avsløre at ledelsen i selskapet i et internt skriv førte samtlige av de vel 4000 ansatte bak lyset.

Skrivet, som ble sendt ut på Storebrands elektroniske internsystem høsten 1998, inneholder ledelsens begrunnelse for hvorfor det var riktig av selskapet å kjøpe den luksuriøse boligen på Frogner i Oslo. Boligen kostet 11,25 millioner kroner - og er seinere blitt oppusset og innredet for millioner.

- God investering

I skrivet ble det gitt to begrunnelser for kjøpet:

  • Boligen skulle brukes til representasjonsformål.

  • Boligen skulle være en god investering for Storebrand.

Informasjonsavdelingen i selskapet maktet i går kveld ikke å framskaffe det interne skrivet, fordi selskapet har byttet ut sitt interne datasystem. Men sentralt plasserte kilder i Storebrand bekrefter overfor Dagbladet at dette var hovedinnholdet i ledelsens skriv til de ansatte.

Inngikk avtale

Opplysningene er oppsiktsvekkende. Mens de ansatte fikk beskjed om at boligkjøpet var en lønnsom investering, inngikk nemlig Åge Korsvold og styret, med styreformann Jon Gundersen i spissen, en lukrativ avtale om forkjøpsrett for konsernsjefen. Det er denne avtalen Gundersen har vist til etter at han i forrige uke offentliggjorde Korsvolds gedigne sluttpakke.

Korsvold fikk i tillegg til 30 måneders etterlønn, retten til å kjøpe den praktfulle eneboligen til kostpris. Innboet får han kjøpe til bokførte verdier, millionoppussingen betaler han ingenting for.

Taper millioner

Dermed er huskjøpet blitt en elendig investering for Storebrand. Ikke bare har selskapet betalt for den rådyre oppussingen, det har også gått glipp av verdistigningen på boligen. Storebrand taper trolig om lag ti millioner kroner på det ledelsen omtalte som en god investering.

Den eneste som har tjent på investeringen, er den sparkede konsernsjefen selv.

Storebrands kontrollkomité møtes i dag. Et av temaene som skal diskuteres er boligavtalen styret har inngått med Åge Korsvold. Komiteen skal blant annet vurdere om styret har gått utover sine fullmakter.

Også opsjonsavtalene som førte til Korsvolds fall, står på dagsordenen. I tillegg skal styreformann Jon Gundersen i dag orientere Storebrands representantskap om boligavtalen.

BOLIGBLØFF: Kristinelundveien 7 ble kjøpt fordi det var en god investering, påsto Storebrand-ledelsen overfor de ansatte. Men styret lot den gode investeringen havne i Åge Korsvolds private lommer.