4000 har meldt seg ut av kirka etter ja til homo-vigsel

Bare 209 har meldt seg inn.

LEDER KIRKERÅDET: Kristin Gunleiksrud Raaum (54) ble valgt til ny leder av kirkerådet under kirkemøtet i Trondheim 11. april i år. Under samme kirkemøte ble det besluttet at kirken kan vie likekjønnede.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
LEDER KIRKERÅDET: Kristin Gunleiksrud Raaum (54) ble valgt til ny leder av kirkerådet under kirkemøtet i Trondheim 11. april i år. Under samme kirkemøte ble det besluttet at kirken kan vie likekjønnede. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Siden Kirkemøtet vedtok å begynne å vie likekjønnede, har 4.000 personer meldt seg ut av Den norske kirke. I samme periode har kun 200 meldt seg inn, skriver Dagen.

Åpen Folkekirkes leder, Gard Realf Sandaker-Nielsen, tror mange som er glade over Kirkemøtets vedtak, fortsatt vegrer seg for å melde seg inn igjen.

- Det skal en del til for å gjøre opp for den uretten som er gjort tidligere. Opplevelsen hos homofile og lesbiske og andre som mener at kirken er for trang, kan være vanskelig å snu over natta, sier Sandaker-Nielsen, som likevel håper flere vil vurdere å melde seg inn igjen.

- Jeg håper jo at vi skal klare å få tilbake noen av dem som har meldt seg ut tidligere, fordi de ser at vi faktisk er en kirke som kan romme alle. Nå har jo Den norske kirke gjort det de ville at vi skulle gjøre, sier han til Dagen.

Tall for april og mai viser at om lag 4.000 personer har meldt seg ut av kirken etter Kirkemøtets avgjørelse 11. april, mens 209 har meldt seg inn. Antallet utmeldinger for de to månedene er i snitt dobbelt så høyt som for årets tre første måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer