Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

4.000 hytter brant ned i Uganda

Over 4.000 hytter brant ned i en flyktningleir nord i Uganda fredag, opplyser lokale tjenestemenn. Minst ni mennesker, blant dem åtte barn, omkom og 27.000 mennesker er på nytt blitt husløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sterk vind førte til at brannen spredte seg med rasende fart mellom hyttene i Abece-leiren, 45 kilometer øst for byen Gulu.

- Flere barn er fortsatt savnet og det ser ut som om dødstallet kan bli høyere. Ødeleggelsene er veldig store, sa Andrew Timpson, representant for FNs kontor for humanitær hjelp i Uganda.

Bare en dag tidligere ble en annen flyktningleir, i nabodistriktet Lira, rammet av brann. Omkring 20.000 mennesker mistet hyttene sine, men ingen omkom.

Leirene huser folk som er drevet på flukt fra den brutale konflikten mellom ugandiske regjeringsstyrker og opprørere fra Herrens motstandshær (LRA). Omkring 1,6 millioner mennesker har blitt tvunget vekk fra hjemmene sine på grunn av konflikten.

(NTB)