4000 ledige studieplasser

Har du ikke fått studieplass? 4000 plasser venter på deg. Thomas Forr (23) er en av dem som i dag hiver seg på telefonen for muligens å sikre seg en ledig studieplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er restetorget.

-  Nå er det bare å klinke til. Jeg skal ha den plassen, sier Thomas Forr (23) fra Oslo. Han har funnet informasjonsteknologi på Høgskolen i Bergen på restplasslista. Thomas fikk sniktitte på Restetorget hos Dagbladet i går kveld. Han sjekker faget, og finner ut at han trenger mer matematikk.

-  Jeg skal sjekke det ut uansett. Kanskje jeg får den, man veit aldri med skolesystemet, sier Oslo-gutten.

-  Bra by

Hvis han ikke får plassen i Bergen, har han likevel en plass ventende i Trondheim.

-  Jeg kan gå IT i bedriftsutvikling i Trondheim, der trenger jeg ikke all matten, sier han.

-  Men jeg vil helst studere i Bergen. Det virker som en veldig bra by, sier Thomas Forr.

Dagbladet presenterer i dag den fullstendige oversikten over ledige studieplasser på alle landets høyskoler og universitet. Samordna opptak har per i dag cirka 4 000 ledige studieplasser fordelt på rundt 450 studier.

 VENNER SEG TIL REGNET:  Oslo-gutten Thomas Forr må regne med litt flere dråper dersom han begynner å studere i Bergen. Foto: Kristin Svorte
VENNER SEG TIL REGNET: Oslo-gutten Thomas Forr må regne med litt flere dråper dersom han begynner å studere i Bergen. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Trekning

Og det er førstemann til mølla! Så fort et studium er fullt, trekkes det fra Restetorget.

-  Man må være kvalifisert for studiet. Som oftest betyr det at man må ha generell studiekompetanse, men for enkelte studier kan det finnes ytterligere krav. Allmennlærerstudier og ingeniørstudier er eksempler på slike, sier informasjonsrådgiver ved Samordna opptak, Henrik Rødsæther til Dagbladet.

-  I det øyeblikk du takker ja til plass via restetorget, mister du andre eventuelle studietilbud.Her er restetorget.