- 4000 selvmordsbombere

Fire tusen frivillige fra alle arabiske land er kommet til Irak for å delta i kampene mot den amerikansledete invasjonsstyrken som selvmordsbombere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hevder den irakiske generalen Hazem al-Rawi, og i en pressemelding fra Al-Quds-brigaden, islamsk jihads militære gren, heter det at «ankomsten av disse første martyrene til hjertet av Bagdad bringer gode nyheter til vårt folk og vårt land» . Det heter videre at martyrenes oppgave er å «oppfylle den hellige plikt å forsvare arabisk og muslimsk territorium» .

- Vi vil hjelpe irakerne, ikke Saddam, sier Amr, en student fra Kairo som er blant de frivillige til BBC.

«Dreper hvis jeg må»

- Jeg vet at jeg kan komme til å dø. Jeg ønsker ikke å drepe andre, men det gjør jeg hvis jeg må, sier han.

Fire amerikanske soldater ble lørdag drept i en selvmordsaksjon ved en sjekkpost i Najaf sør for Bagdad.

- Elleve, ikke fire, amerikanere ble drept - og flere titall skadd, sa general al-Rawi om det han beskriver som den første aksjonen på «den gloriøse sti av hellig krig mot inntrengerne».

- Martyroperasjonene vil fortsette, utført av tusenvis av arabiske frivillige som har gitt løfte om at de aldri skal vende tilbake til sitt hjemland, men ende sine dager som martyrer i Irak, sa generalen.

- Selvmord blir rutine

Visepresident Taha Yassin Ramadan sa i går at selvmordsangrep vil bli militær rutine.

Den amerikanske generalen Stanley McChrystal sier at selvmordsangrep ikke vil påvirke angrepsstyrkens operasjoner, men at noen endringer vil bli gjort.

- Det er jo åpenbart at når en slik taktikk blir tatt i bruk, må man justere sine egne prosedyrer slik at steder som sjekkposter ikke er sårbare for slike angrep, sier McChrystal.

Men selv om hærledelsen bare snakker om mindre justeringer, er det åpenbart at nervøsiteten sprer seg blant de amerikanske soldatene. Hittil har invasjonsstyrken forsøkt å la sivil trafikk gå som normalt for ikke å gjøre livet til sivilbefolkningen vanskeligere en nødvendig i de okkuperte områdene. I går skjøt imidlertid stridsvogner mot tre drosjebiler som prøvde å krysse ved en sjekkpost i Najaf. Alle bilene ble ødelagt, og et ukjent antall irakere ble drept.

FRIVILLIGE: Arabiske frivillige roper antiamerikanske slagord i en hemmelig treningsleir nord for Bagdad. Mange frivillige er villige til å ofre livet for Irak som selvmordsbombere. <!--FOTO-->