- 4000 utlendinger skal sendes ut av Norge

For å få ned tallet på asylsøkere.

HAR FÅTT ANSVAR FOR ASYLOMRÅDET: Justisminister Knut Storberget møtte mandag representanter fra forskjellige innvandrerorganisasjoner på sitt kontor i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
HAR FÅTT ANSVAR FOR ASYLOMRÅDET: Justisminister Knut Storberget møtte mandag representanter fra forskjellige innvandrerorganisasjoner på sitt kontor i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||For å få ned tallet på asylsøkere vil regjeringen sende 4000 personer som oppholder seg ulovlig i Norge, ut av landet før året er omme.

Rask uttransportering er viktig for å få ned asylstrømmen, mener justisminister Knut Storberget (Ap).

Både Norge, Danmark og Finland opplevde en økning i antall asylsøkere første halvår i år, viser nye tall fra FN. Sverige strammet inn i asylpolitikken sin i fjor, og opplevde en nedgang i første halvår i år.

- Det viser hvor viktig og riktig det er at man strammer inn i politikken for hvem som får lov til å bli, sier Storberget til NRK.

- Det er én forklaring på at asylstrømmen gikk ned, og det er at Sverige strammet inn sin politikk overfor irakere i fjor. De gjorde det vanskeligere å få asyl og startet med tvangsreturer, sier Hanne Mathisen hos FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

I 2008 sendte Politiets utlendingsenhet (PU) 3000 personer som oppholdt seg ulovlig i Norge, ut av landet. Ved utgangen av august i år hadde PU uttransportert 2600 personer.

- Politiets utlendingsenhet bidrar til kriminalitetsbekjempelsen gjennom å prioritere og sende ut personer som begår kriminalitet. Av alle uttransporterte er 800 personer sendt ut av landet etter å ha blitt utvist eller bortvist som følge av lovbrudd i Norge. Mange av disse er dømt for grov kriminalitet, sa sjef for PU, Ingrid Wirum, da tallene ble lagt fram i september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer