Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 4000 utlendinger skal sendes ut av Norge

For å få ned tallet på asylsøkere.

HAR FÅTT ANSVAR FOR ASYLOMRÅDET: Justisminister Knut Storberget møtte mandag representanter fra forskjellige innvandrerorganisasjoner på sitt kontor i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
HAR FÅTT ANSVAR FOR ASYLOMRÅDET: Justisminister Knut Storberget møtte mandag representanter fra forskjellige innvandrerorganisasjoner på sitt kontor i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||For å få ned tallet på asylsøkere vil regjeringen sende 4000 personer som oppholder seg ulovlig i Norge, ut av landet før året er omme.


Rask uttransportering er viktig for å få ned asylstrømmen, mener justisminister Knut Storberget (Ap).

Både Norge, Danmark og Finland opplevde en økning i antall asylsøkere første halvår i år, viser nye tall fra FN. Sverige strammet inn i asylpolitikken sin i fjor, og opplevde en nedgang i første halvår i år.

- Det viser hvor viktig og riktig det er at man strammer inn i politikken for hvem som får lov til å bli, sier Storberget til NRK.

- Det er én forklaring på at asylstrømmen gikk ned, og det er at Sverige strammet inn sin politikk overfor irakere i fjor. De gjorde det vanskeligere å få asyl og startet med tvangsreturer, sier Hanne Mathisen hos FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

I 2008 sendte Politiets utlendingsenhet (PU) 3000 personer som oppholdt seg ulovlig i Norge, ut av landet. Ved utgangen av august i år hadde PU uttransportert 2600 personer.

- Politiets utlendingsenhet bidrar til kriminalitetsbekjempelsen gjennom å prioritere og sende ut personer som begår kriminalitet. Av alle uttransporterte er 800 personer sendt ut av landet etter å ha blitt utvist eller bortvist som følge av lovbrudd i Norge. Mange av disse er dømt for grov kriminalitet, sa sjef for PU, Ingrid Wirum, da tallene ble lagt fram i september.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling