Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

40.000 innvandrere fra flodbølgerammede land

Over 40.000 av innvandrerne i Norge kommer fra flodbølgerammede land, opplyser Statistisk sentralbyrå (SSB).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandrerbefolkningen i Norge omfatter nær 350.000 personer. Over 10 prosent av dem har sin bakgrunn fra landene i Asia og Afrika som ble rammet av flodbølgekatastrofen 2. juledag.

Personer fra Sri Lanka, som ble hardt rammet, er den tiende største innvandrergruppen i Norge og omfatter nær 12.000 personer.

Fra afrikanske land utgjør somaliere en stor innvandrergruppe med over 15.000 personer.

I underkant av 7.000 og nær 6.000 har bakgrunn fra henholdsvis India og Thailand. Om lag 700 personer i Norge har bakgrunn fra Indonesia som ble hardest rammet av flomkatastrofen.

Innvandrerbefolkningen i Norge er en svært sammensatt gruppe med bakgrunn fra 208 land og selvstyrte regioner. På begynnelsen av 1990-tallet var andelen vestlige og ikke-vestlige innvandrere omtrent lik.

I dag har tre av fire personer i innvandrerbefolkningen ikke-vestlig bakgrunn, ifølge SSB.

Innvandrerbefolkningen omfatter personer som har to utenlandsfødte foreldre, eller mer presist: personer som verken har foreldre eller besteforeldre som er født i Norge.

Innvandrerbefolkningen omfatter dermed førstegenerasjonsinnvandrere og personer født i Norge av to utenlandsfødte foreldre.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media