Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

40.000 våpen innlevert

40.000 våpen skal ha blitt levert inn til politiet under det ett år lange våpenamnestiet som endte 31. august, melder Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet håpet amnestiet ville gi rundt 5.000 innleverte våpen.

Politidirektoratet (POD), som først vil rapportere det endelige tallet til Justisdepartementet, ønsker ikke å opplyse hvor mange våpen de har mottatt så langt, men kilder i direktoratet anslår overfor Aftenposten at det endelige tallet kan ende på over 40.000.

Kripos håper nå at noen av våpnene kan bidra til å oppklare uløste drapssaker.

Kripos, som har rundt 200 uoppklarte kriminalsaker der våpen har vært involvert, har allerede undersøkt 1.500 av de innleverte våpnene.

- Hittil har vi ikke kunnet knytte noen av de innsamlede våpen til kriminalsaker, men våre undersøkelser kan fortsatt gi interessante resultater, sier politioverbetjent Leif Øren i Kripos.

De fleste våpnene som er kommet inn er hagler og rifler fra andre verdenskrig. Men også moderne håndvåpen og automatvåpen, blant annet maskingeværer, er kommet inn.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media