400.000 nordmenn kan tenke seg sykkelferie

Hele 400.000 nordmenn har lyst til å reise på sykkelferie i Norge, viser en fersk undersøkelse. Sykkelferie er blitt mer og mer populært de siste årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syklistenes Landsforening (SLF), som arbeider for å bedre vilkårene for hverdags- og fritidssyklister, merker i disse dager pågangen ekstra hardt.

- Sykkelturisme blir jo bare mer og mer populært. Mange våger også spranget og drar utenlands, sier generalsekretær Trond Berget i Syklistenes Landsforening til NTB.

Dyrere enn bil

Det er nå fem år siden SLF rettet søkelyset mot ferjeselskapene og fant ut at tilbudet til syklistene var hårreisende dårlig. Situasjonen har bedret seg noe og de fleste ferjeselskapene tilbyr nå syklister å bruke bilpakketilbudene som sykkelpakker.

- Men vi reagerer veldig på prispolitikken. Det må da være mye enklere å plassere fem sykler på en ferje enn en bil. Likevel må fem syklister betale 1.460 kroner mer enn fem personer med bil tur-retur Fredrikshavn, sier Berget.

Dårlig togtilbud

Også med tog er det vanskeligheter når sykkelen skal ekspederes. De fleste steder tar det opptil 24 timer å få sykkelen sendt. På Bergensbanen må man beregne 48 timer i tillegg til egen reisetid for å få med seg det tohjulte reisefølget.

- Dette tilbudet er blitt markert dårligere de siste årene. Før kunne man møte opp 20 minutter før togavgang med sykkel. Slik er det ikke lenger. Det virker som om NSB gjør hva de kan for å slippe å transportere folk med sykkel, sier Berget.

(NTB)