41-åring tilstår drapet på Sigrid (16)

Gjerningsmannen legger kortene på bordet.

FUNNET DREPT: 3.september 2012 ble Sigrid Giskegjerde Schjetne funnet drept. Det ble lagt ned blomster og kosedyr i nærheten av funnstedet. Foto: NTB scanpix
FUNNET DREPT: 3.september 2012 ble Sigrid Giskegjerde Schjetne funnet drept. Det ble lagt ned blomster og kosedyr i nærheten av funnstedet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannen som drepte Oslo-jenta Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) i august 2012 har nå tilstått ugjerningen.

- Jeg kan bekrefte at vår klient nå erkjenner og har tilstått at det var han som drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne. Han ønsket at Sigrids etterlatte skulle bli varslet og få faktum. Derfor avga han ny politiforklaring, hvor han forklarte seg om forsvinningen og drapet, sier den nå 41 år gamle mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til Dagbladet.

Frivillige lette

Sigrid forsvant sporløst 4. august 2012. Saken vakte enorm oppsikt. En stor politiaksjon ble iverksatt, og flere hundre frivillige deltok i letingen etter den 16 år gamle Oslo-jenta. Sosiale medier som Facebook ble også brukt i søket.

Forsvinningen – som endte opp som en drapssak – preget i mange uker nyhetsbildet i Norge.

Først en måned etter at Sigrid sporløst forsvant, ble hun funnet drept.

Advokat Elden er tilbakeholden og ønsker ikke å bekrefte mer enn at den nå 41 år gamle mannen har sagt at det var han som drepte 16-åringen.

Dagbladet er kjent med at 41-åringen har avgitt en detaljert forklaring på hva som skal ha skjedd da den 16 år gamle Oslo-jenta forsvant for fire år siden, og at han i dag altså erkjenner de faktiske forhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer