Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

41-åring tiltalt for serievoldtekter

Kvinnen lurte den angivelige voldtektsmannen til å tro at hun skulle på do. Dermed klarte hun å stikke av. Mandag må mannen møte i Oslo tingrett tiltalt for tre voldtekter, et voldtektsforsøk og en rekke andre forbrytelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første forholdet skjedde natt til 24. august 1999. Den tiltalte og en kvinne oppholdt seg i en leilighet på Majorstua i Oslo, da kvinnen skal ha prøvd å rømme fra ham i løpet av natta. Han fikk tak i kvinnen, og dro henne inn igjen, før han skal ha voldtatt henne. Kvinnen har fortalt til politiet at hun følte seg så sterkt truet at hun ikke torde å sette seg til motverge.

Under ett år seinere, natt til torsdag 13. juli 2000, var mannen i den samme leiligheten med en annen kvinne. Hun skal ha gitt tydelig uttrykk for at hun ville forlate leiligheten, men tiltalte skal ha holdt henne tilbake med makt før han voldtok henne. Heller ikke denne kvinne torde å gjøre motstand.

Rømte

Et halv år seinere skal enda en kvinne ha blitt voldtatt av mannen. Natt til mandag 15. januar klokka 0330 truet han, ifølge tiltalen, en kvinne med å kaste henne ut fra balkongene i mannens leilighet i Homansbyen i Oslo. Han løftet henne opp og holdt henne utenfor rekkverket, og skal ha sagt at hun ikke ville komme levende ut fra leiligheten. Han skal også ha slått henne til blods, før kvinnen ble voldtatt.

Det skjedde bare to dager etter at en annen kvinne klarte å rømme fra den samme leiligheten. Den tiltalte skal ha slått kvinnen flere ganger, til hun knakk nesebeinet.

Hun klarte imidlertid å lure mannen til å tro at hun måtte på toalettet, og klarte dermed å rømme.

18 dagers rettssak

41-åringen er også tiltalt for grovt ran, brannstiftelse, trusler mot flere personer, vold, kredittkortsvindel, besittelse av amfetamin og ecstasy, bæring av kniv på offentlig sted, forstyrrelse av den alminnelige ro og orden, tre tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort og tyveri av penger, kredittkort og mobiltelefoner.

Aktor er statsadvokat Hilde Langlo Bøe, mens mannens forsvarer er Morten Furuholmen. De har ikke vært tilgjengelige for kommentar i ettermiddag.

Det er satt av 18 dager til rettssaken, som begynner i Oslo tingrett 2. juni. Mannen er for tida i soningsarrest i Ullersmo fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media