HAR KENYANSK FAR: Men det er ikke noe som tyder på at meldingen om at han vil ansette kenyanere i det hvite hus stemmer. Foto: REUTERS/Jason Reed/Scanpix
HAR KENYANSK FAR: Men det er ikke noe som tyder på at meldingen om at han vil ansette kenyanere i det hvite hus stemmer. Foto: REUTERS/Jason Reed/ScanpixVis mer

- 41 kenyanere skal jobbe i det hvite hus

Falsk norsk politiagent og redaktør med nye røverhistorier om Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norsk-kenyanske Sammy Korir gir seg ikke.

I innspurten av valgkampen i USA hevdet han at han satt på eksklusive opptak som vil stille Michelle Obama i et dårlig lys.

Korir driver den lille nettavisen/bloggen African Press International (API), og han hevdet han hadde fått et eksklusivt intervju med Michelle Obama, der hun kom med uttalelser som kan være skadelig for henne og Obama. Han hevdet at opptaket skulle sendes på Fox News. Det skjedde aldri, og Korir har nå varslet søksmål mot TV-kanalen. Han hevder nå at det uansett skal offentliggjøres.

«Kvalifisert upålitelig»
Korir er ikke hvilken som helst redaktør.

Troverdigheten hans er mildt sagt dårlig (se faktaboks).

I 1992 slo Høyesterett fast at Korir var en «sjarlatan» og «kvalifisert upålitelig».

Og Michelle Obama-historien hans ruller videre, ifølge ham selv. Samtidig fortsetter han å komme opp med røverhistorier.

41 kenyanere på vei
41 kenyanere forbereder seg nå til å dra til Washington for å jobbe i det hvite hus, melder han. 17 av dem skal være fra hjembyens til Barack Obamas far.

Tre av disse skal være kokker «fordi Obama vil ha muligheten til å nye mat som lages i farens hjemby».

REDAKTØR OG BLOGGER: Sammy Korir. Foto: Scanpix
REDAKTØR OG BLOGGER: Sammy Korir. Foto: Scanpix Vis mer

I tillegg skal Obama ønske at flere personer fra Indonesia, hjemlandet til Obamas stefar, skal få jobbe i det hvite hus.

Det er absolutt ingen ting som tyder på noen av påstandene stemmer.

- Fikk 500 000 dollar
I den samme artikkelen skriver Korir at Obama vant valget fordi de amerikanske velgerne stemte på ham fordi de fryktet at de ville bli stemplet som rasister. Andre turte ikke å stemme mot ham fordi de fryktet opptøyer, skriver han.

Korir og APIs «nyheter» har fått stor oppmerksomhet blant amerikanske bloggere, og er også blitt omtalt av anerkjente Politico.

KONTROVERSIELL: Sammy Korir var falsk politiagent. Faksimile
KONTROVERSIELL: Sammy Korir var falsk politiagent. Faksimile Vis mer

Og ifølge Korir selv er enkelte lesere svært takknemlige for bloggens dekning av det amerikanske valget. Han hevder at et amerikansk selskap har donert 500 000 dollar til API.

Han hevder at selskapet insisterer på å være anonymt, og skriver at midlene vil bli brukt til å utvide virksomheten.

Svarte med prostitusjons-anklager
Korir har ikke ønsket å svare på spørsmål fra Dagbladet.no om han har beviser for påstandene eller om de 500 000 dollarene vil bli beskattet i Norge.

Han har heller ikke vært villig til å la Dagbladet.no lytte til Michelle Obama-opptaket han hevder å ha.

FULL GRANSKING: Politiet satt i gang granskning av saken. Faksimile
FULL GRANSKING: Politiet satt i gang granskning av saken. Faksimile Vis mer

I stedet for å svare på Dagbladet.nos spørsmål, har han besvart med påstander om at avisas journalister har kjøpt sex av nigerianske prostituerte i Oslo.

Etter at Dagbladet.no omtalte Michelle Obama-opptaket, sendte Korir følgende epost:

«API jobber nå med en sak som omfatter Nigerianske Prostitusjon miljøet i Oslo.
Det er kommet anklager om at du har kjøpt seksuelle tjenester av en Nigeriansk kvinne som møte deg på Karl Johans gata. Hun er nå gitt oss sin versjon av saken.
 
Før publisering av dette gir vi deg anledning til å komme med din kommentar».

Da Dagbladet.no sendte Korir nye spørsmål, svarte han på denne måten:

«1. Jeg lurer på om du i de siste 3 måneder har kjøpt sex av 2 nigeriansk kvinner på Karl Johan-. Hva er din kommentar?
 
2. Jeg lurer på om du nekter eller benekter at du og en nigeriansk kvinne har vært sammen i en leilighet på Grønland   en måned siden der 2 andre prostituerte befant seg?'''
 
3. En nigeriansk prostituert sier i intervjuet at du plukket henne fra Diamand bar i Oslo en sen kveld like ved Drønningens gate. Hva er din kommentar på dette?
 
Du er en offentlig person som skriver om andre og etter at vi også fikk informasjon fra jentene om deg er det nå aktuelt å skrive om dette.
 
Vi har ferdig å intervjue henne og vill gjerne høre din side av historien.
 
Venter på din kommentar . Dette er ingen oppsvin. Dersom vi ikke høre noe fra deg da regner vi med at du velger å la være å uttale deg. Da må vi bygge historien fra det jentene sier.
 
Jeg kan ikke nekte PRO-OBAMA avisen Dagbladet å skrive hva de vil om Obama. Dere skriver så lykkelig og forgudder Obama som om Obama er blitt en Norsk President».

HAR SKAPT OMTALE TIDLIGERE: African Press International har tidligere presentert angivelige nyheter som har blitt plukket opp av Aftenposten og andre norske medier. Faksimile
HAR SKAPT OMTALE TIDLIGERE: African Press International har tidligere presentert angivelige nyheter som har blitt plukket opp av Aftenposten og andre norske medier. Faksimile Vis mer