Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

41 Mirror-journalister kan ha avlyttet telefoner

Kan ha vært mer flere enn i nedlagte News of the World.

TIDLIGERE REDAKTØR: Piers Morgan var Mirror-redaktør fra 1996 til 2004. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB scanpix
TIDLIGERE REDAKTØR: Piers Morgan var Mirror-redaktør fra 1996 til 2004. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telefonavlyttingen i det britiske mediehuset Mirror kan ha vært mer omfattende enn den i Rupert Murdochs News of the World.

Det kommer fram i rettsdokumenter lagt fram for britiske høyesterett under en høring om telefonavlyttingssaken. Der anklages 41 journalister i mediehuset, fordelt på avisene Mirror og Sunday Mirror og Sunday People, for å ha avlyttet mobilsvarere, ifølge The Independent.

Mediehuset har vedkjent at avlyttingen fant sted i perioden 2001 til 2008, og den kan ha vart helt til 2011. Journalister skal ha brukt fasttelefoner i redaksjonslokalene til å ringe mobilsvarere og avlytte meldinger.

Ifølge dokumentene som ble lagt fram for retten onsdag, var avlyttingen både omfattende og rutinemessig. Avisens redaktør på den tiden var Piers Morgan.

Rettssaken mot avisen starter i slutten av februar. Der vil saken til åtte angivelig avlyttede kjendiser behandles. Blant dem er BBC-toppen Alan Yentob og skuespiller Shobna Gulati, kjent fra såpeoperaen Coronation Street. Flere hundre personer skal imidlertid stå klare til å fremme krav mot Mirror, ifølge The Independent.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media