Norske muslimer og blasfemi

41 prosent av norske muslimer vil straffe blasfemi i Norge

48 prosent er helt eller delvis uenig.

TERRORANGREP: I januar 2015 møtte tusenvis opp på Place de Republique i sentrum av Paris for å vise avsky mot terroraksjonen mot satiremagaisnet Charlie Hebdo.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TERRORANGREP: I januar 2015 møtte tusenvis opp på Place de Republique i sentrum av Paris for å vise avsky mot terroraksjonen mot satiremagaisnet Charlie Hebdo. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er nyhetsnettstedet Filter Nyheter som melder dette fredag.

På oppdrag fra Filter Nyheter har TNS Gallup gjennomført en stor meningsmåling blant personer i Norge som oppgir å tilhøre Islam. De 600 respondentene i telefonundersøkelsen – 470 innvandrere og 130 personer født i Norge.

Respondentene ble bedt om å ta stilling til fire utsagn, deriblant følgende:

«Blasfemi bør kunne føre til at personer straffes, også i Norge».

48 prosent svarte at de var helt eller delvis uenig i dette utsagnet, mens 41 prosent var helt eller delvis enig. 11 prosent sa de var usikre, skriver Filter Nyheter.

- Må tåle blasfemi

Ifølge undersøkelsen er altså norske muslimer tilnærmet delt på midten i dette spørsmålet.

Samtidig sier 65 prosent seg delvis eller helt enig i at «Religiøse må tåle blasfemi, altså bare møte det med ord og diskusjon».

Filter Nyheter trekker også fram at 7 prosent av respondentene er enige i at «Den som utfører blasfemi kan straffes med døden uansett hvor i verden personen er».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer