41 somaliere har mistet flyktningstatus

UDI har konkludert med at 41 somaliere ikke lenger behøver beskyttelse i Norge, de kan trygt reise tilbake til Somalias hovedstad Mogadishu.

FLYKTNINGJUKS: I tillegg har 28 personer fra Djibouti, som sa de kom fra Somalia da de søkte asyl i Norge, mistet oppholdstillatelsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FLYKTNINGJUKS: I tillegg har 28 personer fra Djibouti, som sa de kom fra Somalia da de søkte asyl i Norge, mistet oppholdstillatelsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Utlendingsdirektoratet har for tiden om lag 1.400 saker som gjelder borgere fra Somalia til vurdering på grunn av bedring i forholdene i hjemlandet, skriver Vårt Land.

I 41 saker er det fattet vedtak om opphør av flyktningstatus og oppholdstillatelse. Vel 200 saker er enten henlagt eller så er det fattet vedtak i flyktningens favør.

I tillegg har 28 personer fra Djibouti, som sa de kom fra Somalia da de søkte asyl i Norge, mistet oppholdstillatelsen.

Bakgrunnen for at gamle asylsaker nå gjennomgås på nytt er en avtale i Stortinget mellom Høyre, Fremskrittspartiet, KrF, Venstre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet fra november 2015 som gjelder for utlendinger som har fått midlertidig opphold som flyktning:

«Dersom grunnlaget for midlertidig beskyttelse kan ha falt bort som følge av politiske, sosiale eller humanitære forbedringer i hjemlandet, kan utlendingsmyndighetene uten ugrunnet opphold starte med tilbakekalling av oppholdstillatelsen til de som fikk opphold på slikt grunnlag.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer