41 tatt i bordell-razzia

Dansk politi pågrep i går 41 personer under en razzia mot et bordell i Århus. Aksjonen var resultat av lang tids etterforskning av organisert kvinnehandel til Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Razziaen i Århus i går var inntil nå den største aksjonen mot internasjonal kvinnehandel i Danmark. Til sammen ble 41 mennesker - 16 danske menn, 18 baltiske kvinner og sju danske kvinner - pågrepet i aksjonen. De anholdte satt i avhør i natt, og politiet vil avgjøre hvorvidt de skal framstilles for fengsling, skriver Aftonbladet.

De baltiske kvinnene mistenkes for brudd på danske utlendingslover, mens de øvrige mistenkes for menneskesmugling. Ifølge den danske avisa BT skal kvinnene være pågrepet utelukkende for å gi politiet informasjon om de mistenkte mennene. De vil antakelig bli satt fri innen kort tid, og deretter sendes ut av Danmark.

Kartlegging

Det var for over ett år siden at dansk politi startet å kartlegge utenlandske prostituerte. Det var i forbindelse med dette arbeidet at det ble klart at det foregår organisert handel med kvinner fra Øst-Europa.

Forrige fredag la Danmarks rikspolitisjefen fram en rapport om hvordan fattige kvinner utnyttes, og på bakgrunn av denne rapporten utlovte justisminister Frank Jensen å skjerpe lovene i jakten på de som står bak sexindustrien.

solvi.glendrange@dagbladet.no