42-åring fra Lier omkom i smuglerulykken på E-18

41-åring siktet for uaktsomt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en 42 år gammel mann fra Lier som omkom i massekollisjonen på E18 ved Liertoppen torsdag morgen, opplyser politiet.

En 63 år gammel mann ble fraktet til Ullevål med luftambulanse med moderate skader. I tillegg fikk tre andre personer behandling på legevakten.

En 41-årig polakk, bosatt i Oslo, er siktet for uaktsomt drap, besittelse av ufortollede varer og kjøring i påvirket tilstand uten førerkort.

Den polske mannen ble pågrepet etter å ha stukket fra massekollisjonen mellom Liertoppen og Asker i morgenrushet i 6.30-tiden.

Politiet vil be om fire ukers varetekt for den siktede 41-åringen når han fremstilles for varetektsfengsling fredag klokken 12.

Den polskregistrerte bilen kjørte forbi et vogntog som var på vei mot Drammen, og bilene skal ha kommet borti hverandre før begge havnet over midtrabatten og traff flere personbiler i motgående kjørebane.

Rett før klokken 12 ble veien forbi ulykkesstedet åpnet i retning Drammen, og halvannen time senere var begge kjørefeltene åpne. Da var det gått sju timer siden ulykken

I bilen som 41-åringen skal ha kjørt, fant politiet om lag 1000 liter øl og 130 liter brennevin, og lasten lå spredt utover på ulykkesstedet. Alt dette er smuglergods, mener politiet.

(NTB)