42-åring kjørte i fylla og tok livet av Petter (22) - dømt til fengsel i to år

Saken er så grov at foreldrene får unormalt høy oppreising.

TRAGISK UTFALL: Mannen er dømt for å ha kjørt i fylla to ganger tidligere. Tredje gang fikk fyllekjøringa tragisk utfall for Petter Omsland Nikolaisen (22). Foto: Scanpix/Privat.
TRAGISK UTFALL: Mannen er dømt for å ha kjørt i fylla to ganger tidligere. Tredje gang fikk fyllekjøringa tragisk utfall for Petter Omsland Nikolaisen (22). Foto: Scanpix/Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 42-åringen fra Nannestad hadde drukket om lag en hel flaske vodka før han høsten 2014 kjørte inn i flere syklister i forbindelse med en forbikjøring ved Gardermoen. Nå er han dømt til to år og tre måneder i fengsel. Mannen er også fradømt retten til å kjøre bil for evig tid.

Det var Romerikes Blad som først omtalte dommen, som ble avsagt i Øvre Romerike tingrett torsdag. 

De etterlatte er fornøyd med at han straffes etter tiltale, ifølge bistandsadvokat Christian Lundin. 

- Det de er veldig opptatt av er at han aldri skal kjøre bil igjen. Det er viktig for dem og noe de håper han respekterer, sier Lundin.

22 år gamle Petter Omsland Nikolaisen fra Drøbak døde etter å ha blitt påkjørt. 42-åringen må nå betale oppreisning på 200 000 hver til Nikolaisens foreldre, og 75 000 til to andre syklister. En av dem ble også påkjørt av 42-åringen, men overlevde. Den andre ble ikke truffet av bilen, men har slitt psykisk etter ulykken. Får erstatning I tillegg må han betale rundt 80.000 i tapt sykkelutstyr, og mer spesielt: 175.000 kroner for inntektstap til foreldrene til avdøde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.