Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

42-åring savnet ved Hvaler - hadde trolig ikke redningsvest

Men redningsmannskapene gir ikke opp søket etter mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre båter lette etter mannen på sjøen fram til det ble mørkt mandag.

- I tillegg fortsetter vi strandsøk utover natten. Vi gir ikke opp ennå, sier Ola Vaage, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, til NTB.

Hovedredningssentralen fikk melding om at mannen var falt i sjøen rett før klokken halv tre mandag ettermiddag. De satte i gang en omfattende leteaksjon der på det meste åtte båter, et helikopter og flere dykkere deltok.

Over åtte timer senere, like før klokken elleve, var mannen ennå ikke funnet og dykkerne, helikopteret og fem av båtene hadde gitt opp søket.

Mannen hadde sannsynligvis ikke på seg redningsvest, og dette gjør søket vanskeligere. I tillegg har situasjonen blitt forverret av høye bølger, noe som gjorde at dykkerne måtte gi seg.

- Mandag kveld har vannet roet seg noe. Det var en del vind tidligere, men nå er det gode søkeforhold. Men det blir snart mørkt, og det er det som er utfordringen, sier redningslederen.

Mannen som falt i sjøen, var i en 30 fots seilbåt sammen med en kamerat. Det var kameraten som meldte fra om ulykken, etter at han ikke klarte å få 42-åringen om bord i båten igjen.

(NTB)