BRANN: I dette huset ble Hege Opøien (46) funnet død i juni. Obduksjonsrapporten viser at hun ikke døde som følge av brannen. 
Foto: TOR AAGE HANSEN / NTB scanpix
BRANN: I dette huset ble Hege Opøien (46) funnet død i juni. Obduksjonsrapporten viser at hun ikke døde som følge av brannen. Foto: TOR AAGE HANSEN / NTB scanpixVis mer

42-åring tiltalt for drap på sin samboer og brannstiftelse

Skal møte i retten i Sør-Trøndelag i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hege Opøien (46) ble 23. juni i år funnet død etter en brann i familiens hus på Orkanger i Sør-Trøndelag. Ved midnatt samme dag ble hennes samboer pågrepet.

Politiet mener han kvalte samboeren før han tente på huset for å ødelegge bevis. Huset ble totalskadd i brannen.

Overlagt drap Han er nå tiltalt for overlagt drap og grovt skadeverk.

Den tiltalte har nektet straffskyld i saken, og har forklart at han ikke rakk å varsle samboeren før brannen utviklet seg.

Obduksjonsrapporten viste imidlertid at kvinnen ikke døde som følge av brannen, men var død da den startet. Det ble ikke funnet sot i luftveiene.

Barna reddet ut Den tiltalte 42-åringen er av marokkansk opprinnelse. Han fikk endelig avslag på asylsøknaden sin i 2004, og har siden da oppholdt seg ulovlig i landet.

Han traff kvinnen i 2001 og har to barn med henne. Parets barn reddet seg ut av huset da det begynte å brenne natt til 23. juni.

Tiltaltes forsvarer er advokat John Christian Elden, mens statsadvokat Per Morten Schjetne er aktor i saken. Bjørn Berg er rettens formann. Det er satt av fem dager til saken i Sør-Trøndelag tingrett.

(NTB)