Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

42-åringen i avhør i dag

Politiet har gitt opp å finne Engla (10) i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BORLÄNGE (Dagbladet.no): Politiet i Dalarne avsluttet sin leteaksjon etter ti år gamle Engla i går kveld. Jenta er fortsatt sporløst forsvunnet etter at hun aldri kom hjem fra sykkelturen sin lørdag ettermiddag.

- Vi tror ikke lenger hun er i live, sier pressetalsmann Sven-Åke Petters i Borlänge-politiet til Dagbladet.no i dag tidlig.

42-åringen som ble pågrepet mandag kveld ble i går fraktet til Borlänge fra Sør-Sverige.

- Han skal avhøres i dag. Vi vil også se nærmere på beslag som er gjort hos den mistenkte, blant annet enn mobil.

Politiet har fått inn mange tips i forbindelse med Englas forsvinning.

- Dette er noe vi kan komme til å ta opp med ham i avhør. Det kan også tenkes at vi vil søke på spesielle steder vi har fått tips om, forklarer Petters.

Ble sett på veikro

42-åringen har skaffet seg en av Sveriges mest kjente forsvarere, Leif Silbersky. Han sender en av sine kompanjonger til Dalarne i dag.

image: 42-åringen i avhør i dag

Lastebilsjåføren har avvist at han har noe med forsvinningen å gjøre. Et vitne hevder i Aftonbladet i dag at han så mannen i Hedemora samme ettermiddag som tiåringen ble borte.

Kaféeier Leif Persson sier til avisa at 42-åringen spiste hos han en halvtime på Lappens veikro i 12-tiden lørdag. To timer etter forsvant Engla.

Bakgrunnen for pågripelsen av mannen var et bilde av hans privatbil, en rød Saab, tatt bare 55 sekunder etter Engla ble knipset på sin sykkel lørdag. I Expressen omtales bildene som politiets bevis mot 42-åringen.

- Bildet med bilen var det som ledet oss til ham, sier politiets Claes-Göran Karlsson til Expressen.

Tidligere dømt

Den pågrepne mannen er tidligere dømt for flere seksualforbrytelser, blant annet voldtektsforsøk, seksuell tvang og blotting.

- Min klient er sjokkert og har ingenting med Englands forsvinning å gjøre, sier forsvarer Silberski til Dagbladet i dag.

I Dagbladet forteller også Malin Nordling (19) at hun ble antastet av samme mann som 14-åring.  Den saken ble henlagt av politiet.

Englas mor ber i dag om at letingen fortsetter, hun åpner sitt hjem for frivillige som vil fortsette politiets søk.

- Jeg vil ikke at den mannen som er pågrepet blir dømt på forhånd. Det er kjempeviktig for meg. Vi vet ingenting ennå, sier Carina Höglund til  Dalarnas Tidninger.

AVHØRES HER: Politiet har fram til torsdag kl. 12 på å bygge saken mot 42-åringen. Uten klare bevis kan mannen bli løslatt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media