Trosterud-drapet:

42-åringen sitter fengslet for å ha drept kona (35) på åpen gate. Nå er han også siktet for mishandling

Politiet utvider siktelsen mot drapssiktet mann.

DREPT PÅ ÅPEN GATE: 42-åringen ble pågrepet på stedet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
DREPT PÅ ÅPEN GATE: 42-åringen ble pågrepet på stedet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Siktelsen mot 42-åringen som er siktet for å ha drept sin kone (35) på åpen gate på Trosterud i Oslo 14. juni i år er utvidet til å også gjelde mishandling i nære relasjoner.

- Gjennom etterforskningen har vi fått opplysninger om at siktede gjennom en periode på flere år skal ha mishandlet sin ektefelle og sine barn, sier politiadvokat Sturla Henriksbø.

Forsvarer: - Fysisk krangling, ikke mishandling

Henriksbø sier det er snakk om både fysisk og psykisk mishandling. Han sier forholdene ikke var anmeldt, og ikke kjent for politiet før drapet.

- Vi har avdekket det blant annet gjennom avhør av vitner, sier politiadvokaten.

Forsvarer Brynjulf Risnes sier klienten nekter straffskyld for å ha mishandlet sin avdøde kone og barna.

- Han har forklart at det i perioder har vært konfliktfylt og at det også har vært fysisk krangling, men erkjenner ikke mishandling i straffelovens forstand, sier Risnes til Dagbladet.

Han opplyser at mannen har erkjent drapshandlingen, men at han ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen.

Siktelsen ble utvidet i forbindelse med at mannen ble varetektsfengslet på nytt i onsdag. Politiet etterforsker saken fortsatt, og venter blant annet på en psykiatrisk vurderingen av mannen, for å få kartlagt om han var tilregnelig på gjerningstidspunktet.

Drap på åpen gate

Den 35 år gamle kvinnen var på vei hjem fra Russland da hun ble drept av ektemannen ca kl. 18.15 14. juni. Hun hadde gått av flybussen i nærheten av Trosterud, og politiet ble varslet av en forbipasserende som så at en kvinne ble angrepet av en mann.

Politiet har sikret seg det de mener er drapsvåpenet, en kniv. Den siktede mannen er opprinnelig fra Afghanistan, mens kona er fra Russland. De har bodd i Norge i en årrekke og har norsk statsborgerskap.

Parets barn er tatt hånd om av barnevernet. Bistandsadvokat Børre Hagen ønsker ikke å kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer